Αφγανός με πυροκροτητές συνελήφθη στην Αθήνα

Αφγανός με πυροκροτητές συνελήφθη στην Αθήνα

Πληροφορίες για έναν Αφγανό που προσήχθη αφού σε έλεγχο βρέθηκαν επάνω του επτά ή οκτώ πυροκροτητές και ταυτότητες, το βράδυ του Σαββάτου, διέρρευσε στα media η αστυνομία, καθώς η προανάκριση που διενεργεί η αντιτρομοκρατική δεν έχει αποφέρει ακόμη αποτελέσματα.

Οι αρχές εμφανίζονται ιδιαίτερα ανήσυχες καθώς ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας, μερικές ώρες πριν το μεγάλο συλλαλητήριο και οι φόβοι προβοκάτσιας ή ακόμη και συντονισμένης επίθεσης ενισχύονται.

Αν και ενδείξεις τέτοιων κινήσεων δεν έχουν καταγραφεί, ούτε από την ΕΛ.ΑΣ αλλά ούτε και την ΕΥΠ και τις ξένες υπηρεσίες πληροφοριών, σε τέτοιες περιπτώσεις κατά πάγια πρακτική διενεργούνται έρευνες προς κάθε κατεύθυνση.

Διαφήμιση

Οι αρμόδιες αρχές εξετάζουν τις επαφές που είχε ο Αφγανός με αντιεξουσιαστές και αν επρόκειτο να παραδώσει σε κάποιον ή σε κάποιους του συγκεκριμένου χώρου τους πυροκροτητές. Μετά την προσαγωγή του Αφγανού το Indymedia ανέβασε κείμενο βάσει του οποίου αναζητούσε πληροφορίες και χαρακτήριζε -επίσης κατά πάγια τακτική- τον Αφγανό “σύντροφο”, δίνοντας επιπλέον το στοιχείο ότι είναι 19 ετών.

Ωστόσο, μετά από τέτοιες εξελίξεις και εφόσον υπήρχε σχεδιασμός επίθεσης όλοι οι δυνητικά εμπλεκόμενοι περιορίζουν τη δραστηριότητά τους.

Διαφήμιση