Συσκότιση γύρω από τη συνάντηση Μητσοτάκη-Αμερικανού πρέσβη για το Σκοπιανό

Συσκότιση γύρω από τη συνάντηση Μητσοτάκη-Αμερικανού πρέσβη για το Σκοπιανό

Χωρίς να δοθούν λεπτομέρειες για την ατζέντα και το κλίμα των συνομιλιών συναντήθηκαν ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, ενώ το θέμα της ονομασίας της πΓΔΜ τίθεται επιτακτικά στην κορυφή της πολιτικο-κοινωνικής ατζέντας και αναδεικνύεται ως φλέγον από τα media.

Σύμφωνα με πηγές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που επικαλούνται ελληνικά media, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε τις θέσεις της Ν.Δ. για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, κατά τη συνάντησή του με τον Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ. Ενώ αναφέρεται ότι τέθηκαν ακόμα διμερή θέματα.

Ωστόσο, αν η συνάντηση αφορούσε την επαναδιατύπωση των θέσεων της Νέας Δημοκρατίας, όπως αυτές παρουσιάστηκαν από τον ίδιο τον πρόεδρο του κόμματος στην πρόσφατη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, τότε η συνάντηση δεν θα είχε αντικείμενο. Αντιθέτως, η πρωτοβουλία ανήκει στον πρέσβη των ΗΠΑ και εστίασε ακριβώς στις θέσεις που διατυπώθηκαν από τον πρόεδρο της ΝΔ, αποδεικνύοντας ότι αυτές αξιολογούνται ως ασαφείς και ενδεχομένως αντι-συμμαχικές.

Διαφήμιση

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συναντηθεί με τον Τζέδρι Πάιατ και τον βοηθό αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μπράιν Γι, σε ανύποπτο χρόνο, συνάντηση για την οποία επίσης δεν δόθηκαν πληροφορίες για το περιεχόμενο και το ύφος.

Διαφήμιση