Σύνθεση ονομασία στα σλάβικα προτείνει ο Σταύρος Θεοδωράκης ως λύση στο Σκοπιανό

Σύνθεση ονομασία στα σλάβικα προτείνει ο Σταύρος Θεοδωράκης ως λύση στο Σκοπιανό

Έτοιμος να δώσει συναίνεση για σύνθετη ονομασία «που θα είναι μία λέξη, αμετάφραστη, στη σλαβική διάλεκτο», παράλληλα με συγκεκριμένες εγγυήσεις της ΠΓΔΜ ότι εγκαταλείπει τον αλυτρωτισμό, εμφανίστηκε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, τονίζοντας ότι «μπορούμε να πάμε σε πολλές εκδοχές που θα είναι πολύ καλύτερες από το Άνω Μακεδονία».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης επέκρινε την κυβέρνηση για διγλωσσία με αφορμή τις θέσεις του κυβερνητικού εταίρου και υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμένου, καθώς και τον πρωθυπουργό για καθυστερημένη ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών.

Ο κ. Θεοδωράκης καταλόγισε στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο ότι με τη στάση του, δίνει αφορμή για ακραίες διαδηλώσεις ανά την Ελλάδα.

Διαφήμιση

«Εμείς είμαστε απέναντι σε ακραίες φωνές που διχάζουν τους Έλληνες»,

τόνισε και υπογράμμισε ότι το Ποτάμι

«είχε από την αρχή κρυστάλλινη θέση επί του θέματος».

Πρόσθεσε, δε, ότι αν και οι υπόλοιποι είχαν καθαρή θέση θα ήταν πιο εύκολα τα πράγματα, διευκρινίζοντας ότι αναφέρεται κυρίως στη διγλωσσία της κυβέρνησης.

Επανέλαβε επίσης ότι είχε ζητήσει από τον Πρωθυπουργό να ξεκαθαρίσει την κατάσταση από τον Σεπτέμβριο, συμπληρώνοντας ότι «ο κ. Τσίπρας φέρνει με μεγάλη καθυστέρηση αυτή τη συζήτηση».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού στάθηκε στην ανάγκη «να ενημερωθούν οι Έλληνες τι κερδίζουν από μία λύση με σύνθετη ονομασία, παράλληλα με τη δέσμευση της ΠΓΔΜ ότι εγκαταλείπει τον αλυτρωτισμό».

Χαρακτήρισε επιπλέον κυρίαρχο το θέμα του Συντάγματος της ΠΓΔΜ και των αλυτρωτικών διατάξεων που περιλαμβάνει.