Αφγανιστάν: Νέα επίθεση Ταλιμπάν, 95 νεκροί και 158 τραυματίες

Αφγανιστάν: Νέα επίθεση Ταλιμπάν, 95 νεκροί και 158 τραυματίες

Νέα επίθεση πραγματοποίησαν οι Ταλιμπάν στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, Καμπούλ, με αποτέλεσμα το θάνατο 95 ανθρώπων και τον τραυματισμό 158 ακόμα, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν γίνει μέχρι τώρα γνωστά, η βόμβα που εξερράγη είχε τοποθετηθεί σε ασθενοφόρο και πυροδοτήθηκε όταν το όχημα σταμάτησε σε σημείο ελέγχου της αστυνομίας σήμερα στην Καμπούλ, σε μια περιοχή κοντά στις ξένες πρεσβείες και σε κυβερνητικά κτίρια.

Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για την έκρηξη, μια εβδομάδα αφότου είχαν αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση στο ξενοδοχείο Intercontinental της Καμπούλ κατά την οποία είχαν σκοτωθεί περισσότεροι από 20 άνθρωποι.

Διαφήμιση

Η έκρηξη σημειώθηκε λίγο πριν από τις 13:00 (τοπική ώρα, 10:30 ώρα Ελλάδας) και το αφγανικό υπουργείο Υγείας χαρακτήρισε τον απολογισμό των θυμάτων «προσωρινό».

«Πρόκειται για σφαγή», δήλωσε ο Ντέγιαν Πάνιτς, συντονιστής στο Αφγανιστάν της οργάνωσης αρωγής Emergency, η οποία έχει αναλάβει τη λειτουργία ενός γειτονικού νοσοομείου. Σε μήνυμά της στο Twitter, η οργάνωση ανέφερε πως περισσότεροι από 50 τραυματίες μεταφέρθηκαν μόνο σ’ αυτό το νοσοκομείο.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας ανακοίνωσε πως 17 νεκροί και 110 τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της πόλης και θύματα εξακολουθούν να μεταφέρονται σ’ αυτά.

Οι Ταλιμπάν έχουν έχουν πυκνώσει τις επιθέσεις τους ανεβάζοντας παράλληλα το προφίλ και τις ανθρώπινες απώλειες, μετά την ανακοίνωση του Ντόναλντ Τραμπ για την αποστολή πρόσθετων δυνάμεων στο Αφγανιστάν.

Διαφήμιση