Ο Τραμπ στο Νταβός: Αυτή είναι η παρέα του

Ο Τραμπ στο Νταβός: Αυτή είναι η παρέα του

Να επανέλθει στο προσκήνιο της δημοσιότητας δια της συμμετοχής του στο World Economic Forum του Νταβός επιχειρεί ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, εκτρέποντας την προσοχή από τα ζητήματα που αντιμετωπίζει στο εσωτερικό, ενώ παράλληλα θέλει να δείξει ότι προωθεί την εμπορική του ατζέντα. Ο Αμεριανός πρόεδρος στέλνει, ταυτόχρονα, μήνυμα ότι δεν αποκόπτεται από την ελίτ των ηγετών και ότι διαφοροποιείται από τον Βλάντιμιρ Πούτιν ουσιωδώς,

Το Bloomberg, δράττοντας την ευκαιρία της παρουσίας του Ντόναλντ Τραμπ στο Νταβός επιχειρεί να σκιαγραφήσει τις διασυνδέσεις του ίδιου του προέδρου αλλά και του γαμπρού του, Τζάρεντ Κούσνερ, προσφέροντας μια αίσθηση των επιδιώξεων και προσδοκιών του ταξιδιού αυτού. Το διεθνές ειδησεογραφικό δίκτυο, εγείρει εύλογα ερωτηματικά για τη σκοπιμότητα και την ουσία, παρουσιάζοντας την αντίφαση της παρουσίας του υπέρμαχου του προστατευτισμού-λαϊκιστή ηγέτη στο φόρουμ των ακραιφνώς φιλελευθέρων, όπου συναντάται η παγκόσμια ελίτ ελεύθερου εμπορίου.

Στην πραγματικότητα, ο Ντόναλντ Τραμπ θα βρεθεί εν μέρει μεταξύ φίλων και επιχειρηματικών συνεργατών από όλο τον κόσμο. Τουλάχιστον δύο συμμετέχοντες έχουν συνάψει επιχειρηματικές συμφωνίες εκατομμυρίων δολαρίων με τον Τραμπ: ο Χουσεΐν Σαγιάνι, πρόεδρος της Damac Properties στο Ντουμπάι, έχει πραγματοποιήσει δύο deal για γήπεδα γκολφ του Τραμπ και η Arzuhan Dogan Yalcindag, πρόεδρος του Group Dogan στην Τουρκία, για τους Trump Towers στην Κωνσταντινούπολη.

Διαφήμιση

Στο Νταβός θα βρεθούν και πολλά στελέχη της Deutsche Bank AG, μείζονα δανειστή του ομίλου Τραμπ. Μεταξύ των εκπροσώπων της DB στο Νταβός είναι και ο Paul Achleitner, ο πρόεδρος του εποπτικού συμβουλίου της τράπεζας καθώς και ο Herman Gref, διευθύνων σύμβουλος της κρατικής επιχείρησης Sberbank της Ρωσίας, ο οποίος παρέθεσε δείπνο για τον Τραμπ στη Μόσχα το 2013, μετά τη χορηγία της διοργάνωσης του Miss Universe.

Φίλος του Τραμπ χαρακτηρίζεται και ο πρόεδρος της Αργεντινής, Μαουρίσιο Μακρί, ο οποίος έχει γνωρίσει τον πρόεδρο των ΗΠΑ από τη δεκαετία του ’80, όταν αγόρασε οικόπεδο στο Μανχάταν από τον πατέρα του.

Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ο πρώτος πρόεδρος, μετά τον Μπιλ Κλίντον, που επισκέπτεται το Νταβός και συνοδεύεται από μία από τις μεγαλύτερες αντιπροσωπείες όλων των εποχών, συμπεριλαμβανομένου του γαμπρού και του ανώτερου συμβούλου Τζάρεντ Κούσνερ.

Αρκετοί τραπεζίτες και επενδυτές που έχουν χρηματοδοτήσει ανάπτυξη ακινήτων της οικογένειας Κούσνερ θα παραβρεθούν επίσης, συμπεριλαμβανομένου του Stephen Schwarzman, διευθύνοντα συμβούλου της Blackstone LP. Ο Schwarzman είναι ο πρώην επικεφαλής του επιχειρηματικού συμβουλίου του Ντόναλντ Τραμπ, το οποίο αποσυντέθηκε στα εξ ων συνετέθη.

Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Σάρα Σάντερς, δήλωσε ότι το ταξίδι του Τραμπ είναι για την προώθηση της ατζέντας του “America First”, θέμα που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την ατζέντα του WEF.