Νέα παρέμβαση ΕΛΚ στο Σκοπιανό

Νέα παρέμβαση ΕΛΚ στο Σκοπιανό

Νέα, δεύτερη στη σειρά, παρέμβαση στο Σκοπιανό επιχείρησε το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, αυτή τη φορά δια του προέδρου της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας, Μάνφρεντ Βέμπερ, ο οποίος εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στη Νέα Δημοκρατία, συμπληρώνοντας ότι ότι ελπίζει σε μια αμοιβαία αποδεκτή λύση.

Με τα σχόλια αυτά ο Βέμπερ αν και καλύπτει τη Νέα Δημοκρατία, ως προς την τοποθέτηση του προέδρου του ΕΛΚ, Ζοζέφ Ντολ, ο οποίος χαιρέτησε το παράθυρο ευκαιρίας και μίλησε για συγκεκριμένα αποτελέσματα και αμοιβαία αποδεκτή λύση.

Η δεύτερη δήλωση του προέδρου της Κ.Ο αν και έρχεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο ως προς τις σχέσεις ΕΛΚ-ΝΔ, επιμένει στην ίδια επωδό της επίτευξης “αμοιβαία αποδεκτής λύσης”.

Διαφήμιση

Υπ αυτό το πρίσμα η εμπιστοσύνη με την οποία περιέβαλε τη Νέα Δημοκρατία λειτουργεί ως επιπλέον πίεση και όχι προστατευτικά.

Ο Βέμπερ στο tweet του αναφέρει:

«Έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη στη ΝΔ, το φιλοευρωπαϊκό κόμμα της Ελλάδος και στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πρέπει να ξεκαθαρίσει τη θέση του στο θέμα του ονόματος της ΠΓΔΜ και να βάλει τάξη στον κυβερνητικό του συνασπισμό. Ο εταίρος του στην κυβέρνηση, κ. Καμμένος έχει ήδη απορρίψει όλες τις πιθανές λύσεις».

Επίσης, ενσωματώνοντας την παραδοχή ότι ο Πάνος Καμμένος έχει απορρίψει όλες τις πιθανές λύσεις, ο Βέμπερ “καρφώνει” και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος επίσης έχει απορρίψει τη χρήση του ονόματος Μακεδονία.