Η Τουρκία στοχοποιεί και “σώζει” τον Πάνο Καμμένο

Η Τουρκία στοχοποιεί και “σώζει” τον Πάνο Καμμένο

Απάντηση-παρέμβαση στον Αλέξη Τσίπρα έδωσε η Τουρκία δια του υπουργείου Εξωτερικών, σε σχόλιο του Έλληνα πρωθυπουργού στο Νταβός, στο πάνελ “Σταθεροποιώντας τη Μεσόγειο”.

Αν και η απάντηση της Άγκυρας φαίνεται ιδιαίτερα επιθετική και στοχοποιεί, φωτογραφίζοντας, τον Πάνο Καμμένο, η κίνηση αυτή ενισχύει -αντί να αποδυναμώνει- τον βαλλόμενο κυβερνητικό εταίρο.

Να αναζητήσει απτό παράδειγμα επιθετικότητας στο υπουργικό του συμβούλιο κάλεσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Διαφήμιση

Μεταξύ άλλων, ο Πρωθυπουργός επεσήμανε ότι ανέλαβε τη διακυβέρνηση σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για την Ελλάδα, με την οικονομική κρίση, την προσφυγική κρίση, σε μια πολύ αποσταθεροποιημένη και εύθραυστη ευρύτερη περιοχή, με έναν επιθετικό και καμιά φορά απρόβλεπτο γείτονα, με επιθετική στρατιωτική δραστηριότητα στο Αιγαίο, με υπερπτήσεις, με ανοικτά προβλήματα και ανοικτά ζητήματα όπως το Κυπριακό.

Οι αναφορές του κ. Τσίπρα προκάλεσαν την αντίδραση της Άγκυρας, με τον εκπρόσωπο Τύπου του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών να υπογραμμίζει ότι «δεν είναι δυνατόν να αποδεχθούμε τη δήλωση του Έλληνα Πρωθυπουργού εναντίον της Τουρκίας, χθες στο Νταβός».

«Πιστεύουμε ότι ο κ. Τσίπρας θα έπρεπε μάλλον να κοιτάξει στο δικό του υπουργικό συμβούλιο για απτό παράδειγμα “επιθετικότητας”. Όλοι γνωρίζουν ότι ορισμένοι από τους συναδέλφους του ταιριάζουν τέλεια με αυτόν τον ορισμό», πρόσθεσε ο ίδιος.

Η επίθεση από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ακολουθεί μετωπική σύγκρουση του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ, μέσω κειμένων, διαρροών και εκατέρωθεν δηλώσεων, με αφορμή το Σκοπιανό. Η στοχοποίηση όμως του κυβερνητικού εταίρου από την Τουρκία, δρα καταλυτικά στο εγχώριο πολιτικό σκηνικό αλλάζει τη δυναμική ρήξης στην κυβέρνηση και αναγκάζει το Μαξίμου να καλύψει τον υπουργό Άμυνας.