Η άνοιξη δε θα είναι χαμένη: Επιστροφή στην κανονικότητα βλέπει ο Μοσκοβισί

Η άνοιξη δε θα είναι χαμένη: Επιστροφή στην κανονικότητα βλέπει ο Μοσκοβισί

Για επιστροφή στην κανονικότητα εντός της άνοιξης, κάνουν λόγο πληροφορίες που μεταδίδουν ελληνικά media, μετά τη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τον Ευρωπαίου Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί.

Διαφήμιση

Όπως αναφέρει η naftemporiki.gr, κύριοι στόχοι είναι η Ελλάδα να επιστρέψει στην κανονικότητα του ευρωπαϊκού εξαμήνου (european semester) την άνοιξη (σ.σ. πρόκειται για την πάγια διαδικασία εξαμηνιαίων ελέγχων, στους οποίους υπόκεινται όλες οι χώρες της Ε.Ε., ενώ όσες υπόκεινται σε πρόγραμμα, έχουν πρόσθετες υποχρεώσεις), επίσης να ολοκληρωθεί η συζήτηση για τη ρύθμιση του χρέους και να καθοριστούν τα τελευταία βήματα πριν την έξοδο της χώρας στις αγορές και, τέλος, να ολοκληρωθεί η επεξεργασία της εθνικής αναπτυξιακής στρατηγικής.

Διαβάστε  Συλλήψεις σε επιχείρηση κατά του λαθρεμπορίου αντικαρκινικών φαρμάκων

Παράλληλα, ο ΄Πιερ Μοσκοβισί εξέφρασε την ανάγκη να εργαστούν όλοι από κοινού για την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος τον ερχόμενο Αύγουστο. Οι δύο πλευρές ανανέωσαν το ραντεβού τους για τις 8 Φεβρουαρίου στην Αθήνα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εκφράστηκε η ικανοποίηση για την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης εγκαίρως. Επισημάνθηκε ότι η Ελλάδα έχει περάσει σε μία νέα φάση εμπέδωσης της εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας, που εκφάζεται και στις τιμές των ελληνικών ομολόγων.

Διαβάστε  Βουτιά των λιανικών πωλήσεων τον Φεβρουάριο

Διαφήμιση