Η Alpha Bank στις αγορές: Εξέδωσε ομόλογο 500 εκατ. με 2,75%

Η Alpha Bank στις αγορές: Εξέδωσε ομόλογο 500 εκατ. με 2,75%

Νέο ομόλογο, καλυμμένο, ύψους 500 εκατ. ευρώ (Reg S, Soft Bullet) πενταετούς διάρκειας και αποδόσεως στη λήξη 2,75%, εξέδωσε η Alpha Bank.

Διαφήμιση

Η ενέργεια της τράπεζας εντάσσεται στο πλαίσιο του Προγράμματος Καλυμμένων Ομολογιών Ι που προβλέπει απευθείας έκδοση από την τράπεζα, έως του ποσού των 8 δισ. ευρώ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η εκδοθείσα καλυμμένη ομολογία εισήχθη προς διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο Αξιών του Λουξεμβούργου και αξιολογήθηκε από τους οίκους πιστοληπτικής αξιολογήσεως Moody’s και Fitch με διαβάθμιση Β3 και B αντιστοίχως.

Διαβάστε  Οι αγορές δεν θέλουν κυβέρνηση στην Ιταλία

Η έκδοση προσέλκυσε μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον μετά από σειρά επιτυχημένων συναντήσεων (roadshow) με θεσμικούς επενδυτές στο Λονδίνο, τη Φρανκφούρτη και το Μιλάνο. Το βιβλίο προσφορών υπερκαλύφθηκε σχεδόν 5 φορές, με το μεγαλύτερο μέρος της εκδόσεως να καλύπτεται από διεθνείς θεσμικούς επενδυτές (93%). Συντονιστές της εκδόσεως (Joint Lead Managers) ήταν οι Barclays, Citi, Commerzbank, JP Morgan, NatWest Markets.

Διαβάστε  Νέα έκθεση κατά FF Group ετοιμάζει η QCM

Ο διευθύνων σύμβουλος – CEO της Alpha Bank, ΑΛΦΑ-0,20% Δημήτριος Π. Μαντζούνης δήλωσε ότι

«η επιτυχία της εκδόσεως ισχυροποιεί περαιτέρω την παρουσία της Alpha Bank στις διεθνείς αγορές, επιβεβαιώνοντας εκ νέου την ικανότητά της να υποστηρίζει με συνέπεια ανάλογες συναλλαγές. Επιπλέον, συνεισφέρει στην επίτευξη του επιχειρησιακού στόχου της τραπέζης για διαφοροποίηση της χρηματοδοτικής της βάσεως και επιταχύνει την αποδέσμευσή της από την χρηματοδότηση μέσω του Έκτακτου Μηχανισμού Ρευστότητας της Τραπέζης της Ελλάδος».

Διαφήμιση