Διεθνής πίεση στη ΝΔ για το Σκοπιανό, παρέμβαση ΕΛΚ

Διεθνής πίεση στη ΝΔ για το Σκοπιανό, παρέμβαση ΕΛΚ

Παρέμβαση-μήνυμα προς την αξιωματική αντιπολίτευση για το Σκοπιανό έκανε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), Ζοζέφ Ντολ, σε μια περίοδο που η Νέα Δημοκρατία διαφοροποιείται αισθητά από την κυβέρνηση και προσεγγίζει σε θέσεις που μπορεί να αποτελέσουν τροχοπέδη για την επίτευξη της απαιτούμενης πολιτικής συνεννόησης και ενδεχομένως συναίνεσης ώστε να διασφαλιστεί η κοινωνική συνοχή για την επίτευξη βιώσιμης λύσης.

Ο Ζοζέφ Ντολ χαιρετίζει το «παράθυρο ευκαιρίας» για την επίλυση του θέματος της ονομασίας της ΠΓΔΜ, προσθέτοντας ότι ελπίζει σε «συγκεκριμένα» αποτελέσματα.

«Ελπίζω ότι μια αμοιβαία αποδεκτή λύση θα βρεθεί και καλωσορίζουμε αυτό το παράθυρο ευκαιρίας που μπορεί να οδηγήσει σε συγκεκριμένα αποτελέσματα»,

δήλωσε ο κ. Ντολ στο Euractiv.

Διαφήμιση

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κ. Ντολ ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης ανέφερε ότι «τo Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα αδειάζει τη Ν.Δ. για το Μακεδονικό».

«Μετά τον πρόεδρο της Κύπρου Ν. Αναστασιάδη και ο επικεφαλής του ΕΛΚ απορρίπτει τον εθνολαϊκισμό και τον καιροσκοπισμό του Κυριάκου Μητσοτάκη» έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter, παραθέτοντας κείμενο από left.gr.

Την τοποθέτηση του κ. Ντολ η οποία διαφέρει από τη θέση της Νέας Δημοκρατίας, εκμεταλλεύτηκε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος με ανακοίνωσή του έσπευσε να την χαρακτηρίσει «κόλαφο» για τη Νέα Δημοκρατία.

«Η δήλωση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Ζοζέφ Ντολ, σχετικά με τη διαδικασία επίλυσης του ζητήματος που αφορά την ονομασία της ΠΓΔΜ που βρίσκεται σε εξέλιξη, αποτελεί κόλαφο για τη Νέα Δημοκρατία, η οποία είναι μέλος του ΕΛΚ, αλλά και για τον ίδιο τον πρόεδρό της, Κυριάκο Μητσοτάκη»

αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ συνεχίζει μεταφέροντας τη δήλωση στην εσωτερική πολιτική αντιπαράθεση:

«Η δήλωση αυτή αδειάζει πανηγυρικά την τυχοδιωκτική τακτική του Κυρ. Μητσοτάκη ο οποίος, στην ομιλία του στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ, υιοθέτησε τη ρητορική της λαϊκιστικής άκρας δεξιάς, με μοναδικό σκοπό την επιδίωξη μικροκομματικού οφέλους. Η εξέλιξη αυτή οδηγεί τον Κυρ. Μητσοτάκη στην απομόνωση στην Ευρώπη. Ο τυχοδιωκτισμός και η μικροπολιτική, άλλωστε, δεν υπήρξαν ποτέ καλοί σύμβουλοι».