Στο Σύνταγμα το συλλαλητήριο για το Σκοπιανό στις 4 Φεβρουαρίου

Στο Σύνταγμα το συλλαλητήριο για το Σκοπιανό στις 4 Φεβρουαρίου

Στρατηγική υψηλών τόνων με στόχο το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα ακολουθούν οι διοργανωτές του συλλαλητηρίου για το Σκοπιανό, καθώς άλλαξαν τον τόπο διεξαγωγής, από τον Πειραιά στο Σύνταγμα, μετά την επιτυχία που είχε στη Θεσσαλονίκη.

Διαφήμιση

Προσπαθώντας να κεφαλαιοποιήσουν τη δυναμική και να καταστήσουν τη συμμετοχή ευκολότερη, τραβώντας παράλληλα την προσοχή και μπαίνοντας de facto στην επικοινωνιακή και πολιτική ατζέντα, οι σύλλογοι και οι οργανώσεις που καθοδηγούνται από τον Φράγκο Φραγκούλη επιλέγουν την Πλατεία Συντάγματος, αντί για τον Πειραιά για το συλλαλητήριο που έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί στις 4 Φεβρουαρίου.

Διαβάστε  Σκοπιανό: Πιο συγκρατημένος ο Τσίπρας απ' τον Ζάεφ, νέα συνάντηση τον Ιούνιο

Όπως αναφέρει η kathimerini.gr,αν και οι διοργανωτές είχαν διαρρεύσει ότι θα επέλεγαν τον Πειραιά με την αιτιολογία ότι δεν επιθυμούν να προκαλέσουν κυκλοφοριακά προβλήματα στην πρωτεύουσα τελικά δείχνουν να καταλήγουν.

Στελέχη της διοργάνωσης είχαν αναφέρει στην «Καθημερινή» ότι ο λόγος που αρχικά είχε επιλεγεί η περιοχή του Πειραιά ήταν ο κίνδυνος επεισοδίων από αντιεξουσιαστές και «μπαχαλάκηδες» δεδομένου ότι το Σύνταγμα γειτνιάζει με τα Εξάρχεια.

Διαβάστε  Καυτή εβδομάδα με μπαράζ επαφών Κοτζιά στις ΗΠΑ

Στο δημοσίευμα της kathimerinis.gr επισημαίνεται ότι αν και διοργανωτής εμφανιζόταν ένας περιθωριακός σύλλογος, ονόματι «Θερμαϊκός», πολλοί ήταν εκείνοι που εργάστηκαν για την επιτυχία της, κυρίως για την αφύπνιση και οργανωμένη μεταφορά του κόσμου, με τις κατά τόπους μητροπόλεις να δρουν «αθόρυβα», προτρέποντας τους πιστούς να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση.

Ενεργό εμπλοκή στην κινητοποίηση είχαν και αρκετοί δήμοι της Μακεδονίας και Θράκης, αλλά και διάφορα πολιτιστικά σωματεία και σύλλογοι αποστράτων, ενώ αισθητή ήταν η παρουσία μοναχών, ανδρών και γυναικών, καθώς και ιερωμένων.

Διαβάστε  Η Ελλάδα βάζει την πΓΔΜ σε διετές Μνημόνιο

Διαφήμιση