Νέο αίτημα για έκδοση των 8 κατέθεσε η Τουρκία

Νέο αίτημα για έκδοση των 8 κατέθεσε η Τουρκία

Στο ζήτημα της έκδοσης των οκτώ Τούρκων που έφτασαν στην Ελλάδα την επομένη του πραξικοπήματος επανέρχεται η Άγκυρα καταθέτοντας νέο αίτημα για την έκδοσή του, μετά από συνάντηση αντιπροσωπείας του υπουργείου Δικαιοσύνης της Τουρκίας με τον Έλληνα υπουργό Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή.

Σύμφωνα με τη δικονομία η για να γίνει αποδεκτή η εξέταση του νέου αιτήματος από την ελληνική Δικαιοσύνη αυτό πρέπει να συνοδεύεται από νέα στοιχεία, ωστόσο, ανεξαρτήτως στοιχείων η ελληνική Δικαιοσύνη έχει κρίνει επικίνδυνη για τη ζωή των οκτώ την έκδοσή τους στην Τουρκία.

Νωρίτερα, στη συνάντηση της τουρκικής αντιπροσωπείας με τον Έλληνα υπουργό Δικαιοσύνης, ο Σταύρος Κοντονής ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει προοπτική έκδοσής τους.

Διαφήμιση

Υπ αυτό το πρίσμα η επανυποβολή αιτήματος, στη βάση νέων στοιχείων, αναμένεται να λειτουργήσει ως μοχλός πίεσης στις διμερείς σχέσεις, καθώς ο Ταγίπ Ερντογάν επιχειρεί να εξάγει την ένταση στο εσωτερικό, όπου ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιντζάρογλου επιχειρεί να υποσκάψει τη διαδικασία εξομάλυνσης των διμερών σχέσεων με την Ελλάδα και επαναπροσέγγισης με την Ευρώπη, ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2019.