Η Νότια Κορέα φορολογεί τις συναλλαγές σε Bitcoin

Η Νότια Κορέα φορολογεί τις συναλλαγές σε Bitcoin

Σε πτωτική τροχιά επιστρέφει το Bitcoin μετά την τεχνική αντίδραση στη βίαιη πτώση που ξεπέρασε το 50% από τα υψηλά, καθώς η Νότια Κορέα προωθεί νομοσχέδιο για τη φορολόγηση των συναλλαγών στο κρυπτονομίσματα.

Η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι θα συγκεντρώσει μέχρι το 24,2% των εταιρικών και τοπικών φόρων εισοδήματος από τα χρηματιστήρια κρυπτογράφησης της χώρας φέτος, ανέφερε το τοπικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap. Η χώρα έχει ένα από τα μεγαλύτερα ιδιωτικά χρηματιστήρια bitcoin στον κόσμο, με περισσότερα από 2 εκατομμύρια ενεργούς λογαριασμούς.

Το Bitcoin διαπραγματευόταν στα 10.400 δολαρίων την Τρίτη μετά την ανακοίνωση, καθώς οι επενδυτές κρυπτονομισμάτων ανησυχούν ότι η ρύθμιση θα γίνει πιο αυστηρή. Απώλειες 11% σημειώνει το Ethereum στα 951 δολ., ενώ 11% υποχωρεί και το ripple στα 1,25 δολάρια.

Διαφήμιση


Τον περασμένο μήνα, η Νότια Κορέα ανακοίνωσε ότι απαγορεύει τη δημιουργία νέων λογαριασμών από τα χρηματιστήρια κρυπτονομισμάτων, επιβάλλοντας ως ποινή για ενδεχόμενη παραβίαση τη διακοπή λειτουργίας του ανταλλακτηρίου. Παράλληλα απαγόρευσε τις συναλλαγές με εικονικά στοιχεία, επιβάλλοντας πλήρη διαφάνεια για τους κατόχους λογαριασμών, σε μια προσπάθεια να εμποδίσει τη διακίνηση μαύρου χρήματος και την ενίσχυση του οργανωμένου εγκλήματος.

Οι Ρυθμιστικές Αρχές θα έχουν πρόβλημα στην επιβολή των νόμων, ωστόσο, καθώς το διαδίκτυο επιτρέπει στους χρήστες να εγγράφουν νέους τομείς οπουδήποτε στον κόσμο.