Παρέμβαση Στόλτενμπργκ στο Σκοπιανό

Παρέμβαση Στόλτενμπργκ στο Σκοπιανό

Νέα παρέμβαση στο ζήτημα του ονοματολογικού της πΓΔΜ άσκησε από τα ΣΚόπια, όπου πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη, ο γενικός γραμματέας του NATO, Γενς Στόλτενμπεργκ.

Διαφήμιση

Ο γ.γ. του ΝΑΤΟ μίλησε το μεσημέρι σε ειδική συνεδρίαση της Συνέλευσης (Βουλής) της ΠΓΔΜ. Στην ομιλία του ευχαρίστησε αρχικά την βαλκανική χώρα για τη συμμετοχή της στις ειρηνευτικές αποστολές του ΝΑΤΟ και τόνισε ότι οι πόρτες της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας παραμένουν ανοιχτές για τη χώρα.

Διαβάστε  Στη φυλακή ο Γκρουέφσκι για διαφθορά, αθωώθηκε ο Ζάεφ

«Είναι καλό όταν υπάρχουν φιλοδοξίες, ωστόσο πρέπει αυτές να συνοδεύονται και από ρεαλισμό. Χρειάζεται ακόμη δουλειά, όπως η επίλυση της διαφοράς με την Ελλάδα σχετικά με το συνταγματικό όνομα της χώρας σας», σημείωσε ο Γενς Στόλτενμπεργκ, αναφερόμενος στις φιλοδοξίες της ΠΓΔΜ να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.

Η ρητορική του Γένς Στόλτενμπεργκ καθιστά σαφές ότι το NATO θέλει να παραμείνει αμέτοχο στις διαπραγματεύσεις για το όνομα, πιέζοντας ωστόσο για την ταχεία και εύρυθμη ολοκλήρωσή τους.

Διαβάστε  Κοντά σε λύση το Σκοπιανό, λέει ο Ζάεφ

Ο γ.γ. του ΝΑΤΟ συναντήθηκε ήδη με τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ, τον υπουργό Εξωτερικών Νίκολα Ντιμιτρόφ, την υπουργό Άμυνας Ράντμιλα Σεκερίνσκα, τον πρόεδρο της Βουλής Ταλάτ Τζαφέρι, ενώ το απόγευμα θα έχει συνάντηση και με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ, μετά την οποία θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις στον Τύπο.

Διαβάστε  Παρέμβαση Ρωσίας για Ελληνοτουρκικά και Σκοπιανό, τι βλέπει ο πρέσβης στην Αθήνα

Διαφήμιση