Η Ελλάδα “παγίδα” για Ερντογάν στο εσωτερικό

Η Ελλάδα “παγίδα” για Ερντογάν στο εσωτερικό

Σε υψηλούς και εθνικιστικούς τόνους συνεχίζει την αντιπολίτευση στον Ταγίπ Ερντογάν ο της τουρκικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, επιχειρώντας να ανακόψει την προσπάθεια επαναπροσέγγισης με την Ευρώπη και βελτίωσης της εικόνας του στο εξωτερικό.

Διαφήμιση

Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, χρησιμοποιεί την Ελλάδα ως σάκο του μποξ πλήττοντας το εθνικιστικό προφίλ του Ταγίπ Ερντογάν, επιχειρώντας να τον οδηγήσει στην παγίδα της εθνικιστικής και προβοκατόρικης ρητορικής, ώστε να επιδεινωθούν οι διμερείς σχέσεις και κατ επέκταση να θολώσει η προσπάθεια βελτίωσης των σχέσεων με την Ευρώπη, στις οποίες η Αθήνα έπαιξε το ρόλο του “ταχυδρόμου” αρχικά και του διαύλου επικοινωνίας στη συνέχεια.

Διαβάστε  Γιατί η Τουρκία αντιδρά στον αγωγό EastMed

Με τον τρόπο αυτό ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου προσπαθεί είτε να αναγκάσει τον Ερντογάν να υπαναχωρήσει από τις δεσμεύσεις του προς την Ευρώπη, είτε να του κόψει το πολιτικό έρεισμα προς την τουρκική ακροδεξιά, ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2019.

Υπ αυτό το πρίσμα, οι πρόσφατες προκλήσεις στη θάλασσα και τον ουρανό του Αιγαίου από την τουρκική αεροπορία και το ναυτικό καθώς και οι απειλές επέμβασης στη Συρία για το κουρδικό, αποτελούν σιωπηρές προσπάθειες εξαγωγής και εκτόνωσης της κρίσης, από τον Ταγίπ Ερντογάν.

Διαβάστε  Ο Ερντογάν ανακαλεί τους πρέσβεις σε ΗΠΑ και Ισραήλ

Μιλώντας σε βουλευτές του κόμματός του, ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, επέρριψε ευθύνες στον Τούρκο Πρόεδρο αναφορικά με την κατάληψη 18 νησιών που βρίσκονται στο Αιγαίο Πέλαγος από την Ελλάδα.

Επιπλέον ο ίδιος ζήτησε μια ξεκάθαρη απάντηση για την Ψέριμο ( Keci Adasi) για το εάν ανήκει στην Τουρκία ή στην Ελλάδα.

“Σας ζητώ να μου απαντήσετε”, είπε απευθυνόμενος στην τουρκική ηγεσία. “Το να μην απαντάτε, με κάνει να πιστεύω ότι δεν μπορείτε να μιλήσετε”, είπε χαρακτηριστικά. “Η εξωτερική μας πολιτική δεν είναι το κατάλληλο πεδίο για λογοτεχνικές συζητήσεις”, είπε.

Διαβάστε  Κατάρρευση ή μετάλλαξη της τουρκικής οικονομίας;

Διαφήμιση