Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Παιδείας, Κώστας Ζουράρις

Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Παιδείας, Κώστας Ζουράρις

Μίνι κυβερνητική θύελλα προκάλεσαν δηλώσεις του υφυπουργού παιδείας, Κώστα Ζουράρι, σε ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα την αποπομπή του από την κυβέρνηση, ενώ ο ίδιος υπέβαλλε την παραίτησή του.

Διαφήμιση

Την παραίτησης του Κώστα Ζουράρι προηγήθηκε δριμεία εις βάρος του επίθεση από τον επίσης βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Δημήτρη Καμμένο, ο οποίος ζήτησε σε υψηλούς τόνους την παραίτηση του υφυπουργού, ενώ media επικαλούμενα διαρροές, έκαναν λόγο για απειλές καταψήφισης του πολυνομοσχεδίου, εφόσον δεν αποπέμπονταν.

Τα επίμαχα σχόλια

Ο κ. Ζουράρις, παραφράζοντας ένα υβριστικό σύνθημα των οπαδών του ΠΑΟΚ για τον Ολυμπιακό, είπε:

«Στο κατώτερο τμήμα του στεατοπυγικού μου συστήματος καθίσανε 10.000 γαύροι…», ενώ σε αναφορά του δημοσιογράφου για τον Άρη, πρόσθεσε: «Ποιος τον γ…άει τον Άρη;».

Οι αντιδράσεις

Διαβάστε  Συλλήψεις σε επιχείρηση κατά του λαθρεμπορίου αντικαρκινικών φαρμάκων

Ιδιαίτερα ενοχλημένος εμφανίστηκε αρχικά ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος.

«Υπάρχει θέμα με τον κ. Ζουράρι. Θα γίνει συζήτηση. Εγώ δεν ξανακάνω πίσω. Είναι η τελευταία φορά. Λέω στον αρχηγό να του βάλει μυαλό ή να φύγει από την κυβέρνηση. Ή εγώ ή αυτός»,

ανέφερε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Διαβάστε  Εγκρίθηκε από την Επιτροπή Εξοπλιστικών η αναβάθμιση των F-16

Τις δηλώσεις του υπό παραίτηση υφυπουργού Παιδείας καταδίκασαν με ανακοίνωσή τους και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες Θεσσαλονίκης, λέγοντας ότι τις θεωρούν ανεπίτρεπτες, άστοχες και προσβλητικές.

«Δηλώνουμε ότι είναι εκτός των δικών μας “πιστεύω” και σε καμία περίπτωση δεν τις υιοθετούμε»,

τόνισαν.

«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες σεβόμαστε και αγκαλιάζουμε με τον ίδιο τρόπο όλες τις ομάδες και όσους πιστεύουν στο “ευ αγωνίζεσθαι”. Δεν ενστερνιζόμαστε δηλώσεις και κινήσεις που εκφεύγουν των ορίων του φιλάθλου πνεύματος και προσεγγίζουν τον τυφλό οπαδισμό», κατέληξε η ανακοίνωση.

Διαβάστε  Ποινή-μήνυμα στον Τούρκο που πέρασε κατά λάθος σε ελληνικό έδαφος

«Με τις τελευταίες δηλώσεις του ο Κώστας Ζουράρις έγινε πια το σύμβολο του εκφυλισμού και της κατάντιας αυτής της κυβέρνησης», σχολίασε η Νέα Δημοκρατία και δεν παρέλειψε να επιτεθεί στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Διαφήμιση