Γερμανία: Με ευρωπαϊκή ατζέντα η νέα κυβέρνηση

Γερμανία: Με ευρωπαϊκή ατζέντα η νέα κυβέρνηση

Σαφή ευρωπαϊκή στροφή ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει η Γερμανία σύμφωνα με το Μνημόνιο κυβερνητικής συνεργασίας που υπέγραψαν οι αρχηγοί των τριών κομμάτων που θα συμμετάσχουν στον “μεγάλο συνασπισμό”, καθώς προκρίνονται ζητήματα μεγαλύτερης ευρωπαϊκής ενοποίησης, χρηματοδότησης της ΕΕ από το Βερολίνο και μεταρρυθμίσεων στον πυρήνα.

Διαφήμιση

Η καγκελάριος της Γερμανίας Αγγελα Μέρκελ και ο ηγέτης του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Μάρτιν Σουλτς ανακοίνωσαν ότι έλαβαν από τα ανώτατα όργανα των κομμάτων τους εντολή για έναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού.

«Προτείνουμε το κόμμα μας να αρχίσει συνομιλίες για το σχηματισμό σταθερής κυβέρνησης…Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών διαπιστώσαμε ότι ο κόσμος δεν περιμένει εμάς, σχεδιάζεται η μεταρρύθμιση της Ευρώπης με τη Γαλλία»

, δήλωσε η Μέρκελ.

Διαβάστε  Οργασμός διεργασιών για το ελληνικό χρέος

Ο Μάρτιν Σουλτς ανακοίνωσε ότι τα στελέχη του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος έφθασαν ομοφώνως σε συμφωνία για να χορηγήσουν στην ηγεσία του κόμματος εντολή διαπραγμάτευσης σχηματισμού κυβέρνησης συνασπισμού.

«Ο κόσμος δεν περιμένει εμάς, έχουμε ανάγκη από μία νέα εκκίνηση στην Ευρώπη»,

δήλωσε η καγκελάριος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Βερολίνο, δίνοντας την υπόσχεση ότι «η Γερμανία θα βρει λύσεις μαζί με τη Γαλλία» για την επίτευξη του στόχου αυτού.

Το κεφάλαιο του κειμένου της συμφωνίας για την Ευρώπη αποτελεί απάντηση στις προτάσεις του Παρισιού για την ενίσχυση της Ευρώπης.

Οι τρεις πλευρές δηλώνουν έτοιμες να ενισχύσουν την γερμανική συμβολή στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό, ενώ διακηρύσσουν προσήλωση στην ανάπτυξη κοινών θέσεων με τη Γαλλία επί όλων των σημαντικών ευρωπαϊκών και διεθνών θεμάτων.

Διαβάστε  Βερολίνο-ΕΕ τρομάζουν από την επέλαση της Κίνας σε Ελλάδα και Βαλκάνια

Ως προς τη μεταναστευτική πολιτική, η συμφωνία προβλέπει τον περιορισμό των προσφύγων στους 200.000 ετησίως και ορίζει ότι 1.000 άνθρωποι μηνιαίως θα επωφελούνται από τις ρυθμίσεις για την επανένωση των οικογενειών.

Τέλος, υπήρξε συμφωνία και για τον μετασχηματισμό του ESM σε ένα Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο υπό κοινοβουλευτικό έλεγχο, σύμφωνα με έγγραφο που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Η συμφωνία

– Δεν θα υπάρξουν φορολογικές επιβαρύνσεις

– Οι συντάξεις παραμένουν στο 48% του μέσου όρου του μισθού

– Συμφωνία για τους πρόσφυγες ετησίως δέχονται είσοδο 220.000

Διαβάστε  Η Γερμανία αίρει τους ελέγχους σε πτήσεις από την Ελλάδα

– Οσον αφορά την επανένωση οικογενειών για πρόσφυγες οριζεται σε 1000 άτομα μηνιαίως

– Σχεδιασμός για ίδια εισφορά στα ασφαλιστικά ταμεία όμοια εργαζομενων και εργοδοτών

– Στήριξη των μεταρρυθμίσεων στην Ευρωζώνη

– Σχεδιασμός Προϋπολογισμού για Επενδύσεις για την Ευρωζώνη

– Aύξηση της συμμετοχής της Γερμανίας στον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης

– Ενδυνάμωση συνεργασίας για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της ακραίας φοροαποφυγής

– Μετατροπή του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) σε Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο.

Διαφήμιση