Σκοπιανό: Κοτζιάς και Ντιμιτρόφ παίρνουν τη σκυτάλη

Σκοπιανό: Κοτζιάς και Ντιμιτρόφ παίρνουν τη σκυτάλη

Στη Θεσσαλονίκη συναντήθηκαν οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδα και πΓΔΜ στο πλαίσιο διαβουλεύσεων για την επίλυση του ονοματολογικού, επισφαραγίζοντας τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης που έχουν συμφωνηθεί από τις ομάδες εργασίας, πριν από την τριμερή συνάντηση υπό τον Μάθιου Νίμιτς στις ΗΠΑ.

Οι δύο Υπουργοί εξέφρασαν την κοινή προσδοκία τους για παρουσίαση, στην επερχόμενη συνάντηση της 17ης Ιανουαρίου, από τον Προσωπικό Απεσταλμένο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, ενός αρχικού πλαισίου εντός του οποίου θα προωθηθεί η διαδικασία.

Συζήτησαν για την «ακολουθητέα μεθοδολογία», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά σε σχετική ανακοίνωση, της προσέγγισης των δύο πλευρών και του πλαισίου που αφορά στο ζήτημα της ονομασίας.

Διαφήμιση

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του τακτικού διαλόγου και διαβουλεύσεων μεταξύ των δύο χωρών, προς ενίσχυση της διαφάνειας και της αμοιβαίας εμπιστοσύνης, ενώ χαρακτηρίστηκε εποικοδομητική.

Οι δύο Υπουργοί εστίασαν στην προώθηση των διμερών σχέσεων και της συνεργασίας σε ένα ευρύτερο πλαίσιο που σχετίζεται με τα υφιστάμενα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.

Επίσης, αντάλλαξαν απόψεις γύρω από τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης και άλλα ζητήματα εν όψει των επόμενων συναντήσεων υψηλού επιπέδου μεταξύ των δύο χωρών.

Η επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών

Οι Υπουργοί Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς και Nikola Dimitrov συναντήθηκαν σήμερα, Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018, στη Θεσσαλονίκη.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του τακτικού διαλόγου και διαβουλεύσεων μεταξύ των δύο χωρών, προς ενίσχυση της διαφάνειας και της αμοιβαίας εμπιστοσύνης. Κατά τη συνάντησή τους οι δύο Υπουργοί είχαν μια εποικοδομητική συζήτηση και εστίασαν στην προώθηση των διμερών σχέσεων και της συνεργασίας σε ένα ευρύτερο πλαίσιο που σχετίζεται με τα υφιστάμενα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.

Οι Υπουργοί εξέφρασαν την κοινή προσδοκία τους για παρουσίαση, στην επερχόμενη συνάντηση της 17ης Ιανουαρίου, από τον Προσωπικό Απεσταλμένο του ΓΓΗΕ, ενός αρχικού πλαισίου εντός του οποίου θα προωθηθεί η διαδικασία. Οι δύο Υπουργοί συζήτησαν επί της ακολουθητέας μεθοδολογίας, της προσέγγισης των δύο πλευρών και του πλαισίου που αφορά στο ζήτημα της ονομασίας, ενώ συμφώνησαν όπως αναλάβουν ενεργότερο ρόλο στις συζητήσεις για να υπερβούν την διαφορά στο θέμα του ονόματος.

Αντήλλαξαν, επίσης, απόψεις γύρω από τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης και άλλα ζητήματα εν όψει των επόμενων συναντήσεων υψηλού επιπέδου μεταξύ των δύο χωρών.

Διαφήμιση