Πιο κοντά NATO-Ισραήλ μέσω… Ελλάδας

Πιο κοντά NATO-Ισραήλ μέσω… Ελλάδας

Τη διαδικασία και το αντικείμενο ενίσχυσης και διεύρυνσης της αμυντικής συνεργασίας του Ισραήλ με το NATO, συζήτησε ο πρωθυπουργός της χώρας Μπενιαμίν Νετανιάχου, με τους πρέσβεις των χωρών της συμμαχίας, υπό την προεδρία του Ελληνα πρέσβη Κωνσταντίνου Μπίκα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της “Καθημερινής” ο Ελληνας πρέσβης αναφέρθηκε σε διάφορα σημεία της συνεργασίας ΝΑΤΟ-Ισραήλ, όπως η πρόσφατη εκπαίδευση των Βρετανών με το ισραηλινό ναυτικό και την αεροπορία. Καθώς επίσης και στη συνεργασία σε επίπεδο πολιτικής προστασίας, κυρίως εναντίον της τρομοκρατίας και της εξάπλωσης των όπλων μαζικής καταστροφής, και σε επίπεδο κυβερνοάμυνας. Ο κ. Μπίκας αναφέρθηκε και σε κάτι αμιγώς ελληνικού ενδιαφέροντος, γνωστοποιώντας τη συμμετοχή και εκπαίδευση Ισραηλινών αξιωματικών στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Ναυτικής Αποτροπής (ΚΕΝΑΠ-NMIOTC), το οποίο βρίσκεται στην Κρήτη, από τον Μάιο του 2018.

Διαβάστε  Ο Τραμπ αποκάλυψε δημοσίως τα ευρωπαϊκά του πιόνια, στην... Ιερουσαλήμ

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ελληνική πρεσβεία στο Τελ Αβίβ επέχει ρόλο συνδέσμου μεταξύ του NATO και του Ισραήλ, ενώ η Ελλάδα κινείται και ανεξάρτητα σε τροχιά εμβάθυνσης της αμυντικής συνεργασίας με το Ισραήλ στο πλαίσιο πολιτικής ενίσχυσης της ασφάλειας στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο.