Ακροδεξιά τρομοκρατία στην Ελλάδα: Τέσσερις συλλήψεις στον Πειραιά

Ακροδεξιά τρομοκρατία στην Ελλάδα: Τέσσερις συλλήψεις στον Πειραιά

Νέα ίχνη ακροδεξιάς τρομοκρατίας, σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη περίοδο, φέρνει στο φως η εξιχνίαση εμπρησμών στον Πειραιά και η σύλληψη υπόπτων από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ, μετά από την έκδοση ενταλμάτων από τις δικαστικές αρχές.

Σύμφωνα με την kathimerini.gr η αστυνομία συνέλαβε τέσσερα άτομα, το πρωί της Πέμπτης, στην Αττική, εις βάρος των οποίων είχαν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης από τον Ανακριτή Πειραιά για την τοποθέτηση και ενεργοποίηση εμπρηστικού μηχανισμού στα τέλη του περασμένου Αυγούστου στον Πειραιά, στο αναρχικό στέκι “Φαβέλα”.

Σύμφωναμε ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, που επικαλείται η ιστοσελίδα, φέρονται να ανήκουν σε ακροδεξιά ομάδα με το όνομα «Απέλλα», ενώ πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που δεν κατονομάζει ο συντάκτης, κάνουν λόγο για πιθανή ανάμειξή τους και σε άλλα περιστατικά.

Διαφήμιση

Η Αντιτρομοκρατική πραγματοποίησε έρευνες στα σπίτια των συλληφθέντων ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ερεύνησε και  σπίτι ενός πέμπτου ατόμου, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε αντικείμενο που παραπέμπει σε εμπρηστικούς μηχανισμούς.

Από τα μέχρι στιγμής ευρήματα προκύπτει ότι οι συλληφθέντες, ηλικίας 25, 20 και 18 ετών, συνδέονται με ομάδα που κινείται στον χώρο της ακροδεξιάς.

Αν και η δράση ακροδεξιών ομάδων και πυρήνων στον Πειραιά και στην ευρύτερη περιοχή είναι γνωστή, από τον καιρό των ερευνών για τη Χρυσή Αυγή, η διάσπασή τους σε μικρότερες ομάδες με επιχειρησιακές δυνατότητες και τόσο επιθετική δράση εγείρει ερωτηματικά και προκαλεί ανησυχία, καθώς η χώρα εισέρχεται σε διαδικασία επίλυσης ευαίσθητων εθνικών ζητημάτων.