Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της πΓΔΜ στην Αθήνα

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της πΓΔΜ στην Αθήνα

Στην Αθήνα για συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών βρίσκεται σήμερα ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της πΓΔΜ και επικεφαλής του συγκυβερνώντος Αλβανικού κόμματος DUI, Μπουγιάρ Οσμάνι.

Με το ονοματολογικό της πΓΔΜ να κυριαρχεί στην πολιτική ατζέντα και των δυο χωρών οι επαφές σε όλα τα επίπεδα εντείνονται καθώς αναζητούνται κοινοί χώροι και συνεννόηση, ενώ παράλληλα προετοιμάζεται η κοινή γνώμη.

Ο Μπούγιαρ Οσμάνι, ο οποίος προέρχεται από το συγκυβερνών αλβανικό κόμμα DUI, επισκέπτεται σήμερα την Αθήνα, όπου θα έχει συναντήσεις με τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκο Κοτζιά και τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Κατρούγκαλο.

Διαβάστε  Ο Κοτζιάς εργαλειοποιεί την κρίση στην Ιταλία

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της πΓΔΜ και το DUI έχουν εκφράσει αισθητά διαφοροποιημένη άποψη από το κυρίαρχο Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ σχετικά με την αναγκαιότητα ενός δημοψηφίσματος για την προώθηση της λύσης του ονοματολογικού.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ανάδειξη του θέματος ενός πιθανού δημοψηφίσματος στην ΠΓΔΜ θα μπορούσε να επιβαρύνει τη διαπραγματευτική διαδικασία για την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της ονομασίας.

Διαβάστε  Τσίπρας-Μητσοτάκης "έκαψαν" δημοσίως τη "Μακεδονία του Ίλιντεν"

Διαφήμιση