Κοτζιάς στο υπουργικό για Σκοπιανό: Εμμένουμε στις θέσεις 2007-8

Κοτζιάς στο υπουργικό για Σκοπιανό: Εμμένουμε στις θέσεις 2007-8

Επιμονή και περιχαράκωση γύρω από την επίσημη θέση που είχε αποφασίσει το 2007-8 το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών και η οποία αποτέλεσε της απόφασης του NATO το 2008, σκιαγράφησε ως μείζονα διαπραγματευτική θέση της Ελλάδας, σε αυτή τη φάση των συζητήσεων, για την ονομασία της πΓΔΜ, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, μιλώντας στο υπουργικό Συμβούλιο.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών η εθνική θέση έχει ήδη παρουσιαστεί το 2007-2008 και αφορά συνθέτη ονομασία με γεωγραφική προέλευση για χρήση έναντι όλων. Όπως αναφέρουν media επικαλούμενα ανώνυμες πηγές, ο Νίκος Κοτζιάς σημείωσε ακόμη πως η κυβέρνηση κληρονόμησε προβλήματα, καθώς στο παρελθόν η εξωτερική πολιτική λειτουργούσε με τη λογική του «δεν παίρνω πρωτοβουλίες και περιμένω πως κάποια στιγμή θα κερδίσω τα πάντα».

Αυτό όμως, φέρεται να είπε ο υπουργός Εξωτερικών, δεν αποτελεί σοβαρή στάση. Και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση αυτή είναι τολμηρή και σοβαρή και αυτό το αποδεικνύει καθώς έχει το θάρρος να προχωρήσει με συνέπεια στην επίλυση προβλημάτων.

Διαφήμιση

Ο Νίκος Κοτζιάς ανέλυσε της διαπραγματευτική παρουσία της χώρας μας με την Αλβανία, με στόχο να επιτευχθεί λύση σε σειρά διμερών ζητημάτων.

Διαφήμιση