Καταγγελία ΗΠΑ για ρωσικό δάκτυλο στις εκλογές του Μεξικού

Καταγγελία ΗΠΑ για ρωσικό δάκτυλο στις εκλογές του Μεξικού

Κατηγορίες για προσπάθεια της Ρωσίας να παρέμβει στις εκλογές του Μεξικό που είναι προγραμματισμένες για τον Ιούλιο, διατύπωσε σε συνέδριο ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ, υποστράτηγος Μακμάστερ.

Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι τη διοργάνωση ολόκληρης επιχείρησης αλλοίωσης εκλογικού αποτελέσματος στο Μεξικό, κατά την εκλογή του σημερινού προέδρου, έχει παραδεχθεί κολομβιανός hacker, Αντρέ Σεπουλβέντα, ο οποίος πλέον δουλεύει για λογαριασμό του υπουργείο Δικαιοσύνης της Κολομβίας, αφού καταδικάστηκε για εκλογικό hacking σε τουλάχιστον 10 χώρες.

Ο Μακμάστερ σε ομιλία του έκανε λόγο για προσπάθεια επηρεασμού του αποτελέσματος των προεδρικών εκλογών στο Μεξικό, καταγγέλοντας ρωσικό δάκτυλο.

Διαφήμιση
Διαβάστε  Τουρκία: Έκλεισαν οι κάλπες, εν αναμονή αποτελεσμάτων

Το βίντεο με το απόσπασμα της ομιλίας του Αμερικανού αξιωματούχου αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της μεξικανικής εφημερίδας Reforma όπου ο Μακμάστερ υποστηρίζει ότι υπάρχουν υπάρχουν αποδείξεις για τη ρωσική ανάμιξη στις εκλογές που θα διεξαχθούν τον Ιούλιο στο Μεξικό.

«Έχουμε δει πως πρόκειται για μια προσπάθεια με τη χρήση εξελιγμένων τεχνικών για να πολωθούν δημοκρατικές κοινωνίες, για να τεθούν αντιμέτωπες κοινότητες μέσα σε αυτές τις κοινωνίες», ανέφερε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι η Ουάσινγκτον ανησυχεί για τη χρήση από τη Ρωσία εξελιγμένων εργαλείων στο Διαδίκτυο για την διασπορά προπαγάνδας και παραπληροφόρησης.

Διαβάστε  ΗΠΑ: Ποινικές δώξεις 12 Ρώσων πρακτόρων για hacking στις εκλογές του 2016

Ωστόσο, Μεξικανοί πολιτικοί επισημαίνουν ότι δεν έχει παρουσιαστεί «κανένα στοιχείο» που να τεκμηριώνει αυτόν τον ισχυρισμό, ενώ και το Κρεμλίνο έχει διαψεύσει επανειλημμένα τις κατηγορίες των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών ότι έχει αποπειραθεί να επέμβει σε εκλογικές διαδικασίες σε άλλες χώρες.

Στο Μεξικό, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, επικρατέστερος για την προεδρία είναι ο Άντρες Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ, ο κεντροαριστερός πρώην δήμαρχος της πρωτεύουσας, ο οποίος υπόσχεται να πατάξει τη διαφθορά, και επέκρινε ως υπερβολικά ενδοτική έναντι των ΗΠΑ την πολιτική του απερχόμενου προέδρου Ενρίκε Πένια Νιέτο.

Διαβάστε  Ο Μαδούρο επανεξελέγη, τώρα όμως τον αναγνωρίζουν λιγότερες χώρες

Διαφήμιση