Ράλι στα ομόλογα, προεξοφλούν αναβάθμιση

Ράλι στα ομόλογα, προεξοφλούν αναβάθμιση

Θετικά είναι τα μηνύματα από τις αγορές για την ελληνική οικονομία, καθώς όλες οι ενδείξεις συνηγορούν σε επερχόμενη αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας και νέα έξοδο στις αγορές.

Και σε τεχνικό επίπεδο η κατάσταση στην αγορά είναι ιδιαίτερα βελτιωμένη, κυρίβς λόγω του swap που αύξησε τη ρευστότητα συγκεντρώνοντας πάνω από 20 ομόλογα PSI σε 4 νέα.

Ο συνδυασμός αυτών των παραγόντων έχει οδηγήσει σε ράλι τιμών, πιέζοντας τις αποδόσεις σε νέα χαμηλά επίπεδα.

Διαβάστε  Ο οδικός χάρτης με τα θετικά σοκ που θα ξυπνήσουν οικονομία και επενδυτές

Ειδικότερα, νωρίς το απόγευμα, η απόδοσή του διαμορφωνόταν στο 3,71%, (από 3,81% που είχε κλείσει την Παρασκευή, 5 Ιανουαρίου, στο ΗΔΑΤ), την οποία είχε να καταγράψει το συγκεκριμένο ομόλογο από τον Ιανουάριο του 2006. Αναλόγως κινείται και η απόδοση διετών ομολόγων, η οποία υποχώρησε στο 1,42%, καθώς και των πενταετών στο 3,21%.

Διαβάστε  Φοβάστε; Καλά κάνετε! Έρχεται διπλό "triple witching" τον Ιούνιο σε αγορές και γεωπολιτική

Μετά και τη σημερινή άνοδο των τιμών των ελληνικών ομολόγων, το spread του 10ετούς ομολόγου από το bund, που διαπραγματεύεται στο 0,41%, περιορίζεται στο 3,3%.

Σημειώνεται, ότι σε χώρες που εξήλθαν των μνημονίων, όπως η Πορτογαλία, το περιθώριο κυμαίνεται στο 1,4% καθώς η απόδοση του 10ετούς ομολόγου κυμαίνεται στο 1,81%.

Διαβάστε  ΟΔΔΗΧ: Μίνι-τεστ με έκδοση εντόκων 625 εκατ. την Τετάρτη

Διαφήμιση