Ο Τσίπρας βάζει τον ΣΥΡΙΖΑ στο παιχνίδι για Σκοπιανό

Ο Τσίπρας βάζει τον ΣΥΡΙΖΑ στο παιχνίδι για Σκοπιανό

Την ενεργοποίηση του κομματικού μηχανισμού ώστε να περάσει η διαδικασία της λύσης του Σκοπιανού μέσα στην κοινωνία, επιχειρεί ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος συγκάλεσε το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ για την επόμενη εβδομάδα έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής.

Στόχος είναι να ανοίξουν οι δίαυλοι επικοινωνίας, να σφιγμομετρηθεί και να προληφθούν ενδεχόμενες ακραίες αντιδράσεις. Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη συνεδρίαση του κομματικού οργάνου:

«Στο Πολιτικό Συμβούλιο, εκφράστηκε η στήριξη στις ενέργειες της κυβέρνησης και επισημάνθηκε η ανάγκη αξιοποίησης της ευκαιρίας για την επίλυση ενός χρόνιου εθνικού ζητήματος, το οποίο κληροδότησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σταθερά προσηλωμένος σε μια αμοιβαία αποδεκτή λύση σύνθετης ονομασίας για όλες τις χρήσεις.
Η αναβάθμιση της γεωπολιτικής θέσης της χώρας και η εμπέδωση της σταθερότητας, της δημοκρατίας και της ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων αποτελούν κυρίαρχους στόχους της κυβέρνησης και του κόμματος, στο πλαίσιο μιας ενεργητικής και πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής»

Επίσης, συζητήθηκε η προετοιμασία των εργασιών της ΚΕ του κόμματος η οποία αναμένεται να διεξαχθεί το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου. Την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαφήμιση
Διαβάστε  Συλλαλητήρια σε 13 πόλεις για το Σκοπιανό, με στήριξη Πατούλη

Διαφήμιση