Μηνύματα Ερντογάν σε Γαλλία-ΕΕ, λίγο πριν τη συνάντηση με τον Μακρόν

Μηνύματα Ερντογάν σε Γαλλία-ΕΕ, λίγο πριν τη συνάντηση με τον Μακρόν

Να υποστηρίξει την πολιτική του πογκρόμ επιχείρησε στο πλαίσιο συνέντευξής του στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο LCI ο Ταγίπ Ερντογάν, την οποία παραχώρησε ενόψει της συνάντησής του με τον Γάλλο πρόεδρο Εμμάνουελ Μακρόν.

Μιλώντας στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο LCI, ο Τούρκος πρόεδρος υπεραμύνθηκε της εφαρμογής του μέτρου της κατάστασης έκτακτης ανάγκης στη χώρα του, σημειώνοντας ότι βρίσκεται σε ισχύ και στη Γαλλία, μετά από τις τρομοκρατικές επιθέσεις.

Ωστόσο, ο Ταγίπ Ερντογάν τόνισε πως οι διώξεις πιθανώς θα συνεχιστούν, καθώς -όπως συμπλήρωσε- «εξακολουθεί να υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός υποστηρικτών τρομοκρατικών οργανώσεων στον κυβερνητικό μηχανισμό».

Διαβάστε  Άνοιξαν οι κάλπες για 62 εκατ. Τούρκους, εντός και εκτός της χώρας

Αν και επιθετική η δήλωση, η χρήση της λέξης “πιθανώς” ανοίγει παράθυρο, δείχνοντας ότι είναι διατεθειμένος να αλλάξει τακτική, θέτοντας το θέμα υπό διαπραγμάτευση με την ΕΕ.

«Έχουμε καταδικάσει όσους ανθρώπους ήταν αναγκαίο», δήλωσε ενώ πρόσθεσε ότι οι υποστηρικτές του πραξικοπήματος βρίσκονταν σε όλους τους κυβερνητικούς θεσμούς της χώρας και ο αριθμός τους ήταν «παραδόξως μεγάλος».

Διαβάστε  Η Τουρκία "πουλάει εκδούλευση" στην ΕΕ με τη σύλληψη στελέχους του Ισλαμικού Κράτους

Η Άγκυρα προχώρησε σε πρωτοφανείς μαζικές απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων και στη σύλληψη πάνω από 50.000 ανθρώπων μετά από την απόπειρα πραξικοπήματος.

Ταυτόχρονα με τη συνέντευξη του Ταγίπ Ερνογάν δημοσιεύθηκε και άρθρο του υπουργού Εξωτερικών, Μελβούτ Τσαβούσογλου, στον γερμανικό Τύπο, ενόψει της συνάντησής του με τον Γερμανό ομόλογό του Ζϊγκμαρ Γκάμπριελ.

Διαβάστε  Ο Ερντογάν ανακαλεί τους πρέσβεις σε ΗΠΑ και Ισραήλ

Διαφήμιση