Οι FT “αναβαθμίζουν” σε top tier την Ελλάδα

Οι FT “αναβαθμίζουν” σε top tier την Ελλάδα

Σε όαση σταθερότητας στην Ευρώπη αναδεικνύει την Ελλάδα δημοσίευμα των Financial Times, σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη για τα ελληνικά εθνικά θέματα περίοδο και ενώ η κυβέρνηση κινείται συντεταγμένα για έξοδο από το Μνημόνιο

Στο δημοσίευμα της βρετανικής ναυαρχίδας της οικονομικής ενημέρωσης γίνεται λόγος για «εκπληκτική μεταστροφή» της Ελλάδας, ενώ επισημαίνεται ότι «το 2017 η ατμόσφαιρα μεταξύ της Ελλάδας και των συμμάχων της βελτιώθηκε σε βαθμό που σχεδόν κανείς δεν είχε προβλέψει στην αρχή του χρόνου».

Παράλληλα, αναφέρεται ότι αυτό οφείλεται εν μέρει στην προσέγγιση της κυβέρνησης Τσίπρα στις συνομιλίες για το πρόγραμμα στήριξης και στην υιοθέτηση μιας «πιο εποικοδομητικής προσέγγισης» εκ μέρους της κυβέρνησης. Αυτή η στάση «αναμένεται να διασφαλίσει την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης στις 22 Ιανουαρίου» σημειώνεται.

Διαβάστε  Σκοπιανό, χρέος και μετα-Μνημόνιο προσδιορίζουν την επόμενη κυβέρνηση

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ρόλο έπαιξαν και ευρύτερες γεωπολιτικές εξελίξεις, επισημαίνοντας ότι την Ευρώπη και τις ΗΠΑ η επέκταση της αστάθειας στην περιοχή καθιστά την Ελλάδα εστία σταθερότητας και φιλίας. Τα Βαλκάνια είναι εύθραυστα, ενώ η Τουρκία βυθίζεται όλο και περισσότερο στον αυταρχισμό και οι σχέσεις της με τις ΗΠΑ και την Ε.Ε. εμφανίζουν όλο και περισσότερες τριβές. Λόγω των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή και την Αφρική οι ΗΠΑ εκτιμούν ιδιαίτερα τη βάση τους στη Σούδα. Γενικά, η Ελλάδα εμφανίζεται ως πυλώνας αξιοπιστίας στην ανατολική Μεσόγειο.

Διαβάστε  Αξιολόγηση: Κλείνει με χαμηλότερη ανάπτυξη και χωρίς μέτρα το δημοσιονομικό

Διαφήμιση