Επιβεβαιώνει η ΕΕ προσέγγιση με Τουρκία

Επιβεβαιώνει η ΕΕ προσέγγιση με Τουρκία

Επιβεβαιώνει, εμμέσως πλην σαφώς, την προσπάθεια επαναπροσέγγισης της Τουρκίας με την ΕΕ η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μίνα Αντρέεβα, καθώς αναφερόμενη στην επικείμενη συνάντηση Μακρόν-Ερντογάν στο Παρίσι, έκανε λόγο για «στρατηγική» συνεργασία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παράλληλα με την επίσκεψη Ερντογάν στη Γαλλία, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μελβούτ Τσαβούσογλου θα μεταβεί στην Τουρκία όπου θα συναντηθεί με τον ομόλογό του, υπηρεσιακό υπουργό Εξωτερικών, Ζίγκμαρ Γκλαμπριελ.

«Εργαζόμαστε με το στρατηγικό μας εταίρο την Τουρκία σε πολλούς τομείς, όπως είναι η ασφάλεια και η μετανάστευση. Εμείς συνεχίζουμε να εφαρμόζουμε το δικό μας κομμάτι της ευρωτουρκικής συμφωνίας, το ίδιο κάνει και η Τουρκία και έτσι θα θέλαμε να συνεχιστεί»,

σημείωσε η Μ. Αντρέεβα κατά την ενημέρωση του Τύπου στις Βρυξέλλες.

Διαφήμιση
Διαβάστε  Παρασκηνιακό new deal ΗΠΑ και ΕΕ με τον Ερντογάν

Ανέφερε ότι, «όταν υπάρχει ανάγκη», η Επιτροπή υπενθυμίζει στην Τουρκία τη σημασία του σεβασμού των ευρωπαϊκών αρχών, ενώ ο πρόεδρος Γιούνκερ εξέφρασε πρόσφατα την ανησυχία του ότι η Τουρκία απομακρύνεται από την Ε.Ε. αντί να έρχεται πιο κοντά της, όπως είναι το επιθυμητό.

Η προσέγγιση ΕΕ-Τουρκίας ξεκίνησε, πάντως, με την επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα, κίνηση που αν και ερμηνεύθηκε ποικιλοτρόπως, αποτελεί ορόσημο και μήνυμα.

Διαβάστε  Ο Ερντογάν απειλεί τουρισμό και "καθαρή έξοδο", με προσφυγικό και ένταση στο Αιγαίο

Διαφήμιση