Το Ισραήλ πληρώνει και διώχνει τους παράτυπους μετανάστες

Το Ισραήλ πληρώνει και διώχνει τους παράτυπους μετανάστες

Διάταγμα με το οποίο στρέφεται κατά των παράτυπων μεταναστών που έχουν εισέλθει στο Ισραήλ από την Αφρική εξέδωσε ο πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου συνεχίζοντας τη διολίσθηση από τις θέσεις και τις αξίες του ΟΗΕ.

Η Ισραηλινή κυβέρνηση έδωσε προθεσμία τριών μηνών στους Αφρικανούς παράτυπους μετανάστες στη χώρα ώστε να αποχωρήσουν, απειλώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα οδηγηθούν στη φυλακή.

Στον καθέναν από τους μετανάστες θα δοθεί ποσό έως και 3.500 δολάρια, τα αεροπορικά εισιτήριά τους και άλλα κίνητρα για να φύγουν μέσα στις επόμενες 90 ημέρες. Θα τους δοθεί επίσης η δυνατότητα να διαλέξουν αν θα επιστρέψουν στις χώρες καταγωγής τους ή σε κάποια τρίτη χώρα, κυρίως τη Ρουάντα ή την Ουγκάντα.

Διαφήμιση
Διαβάστε  Ο Τραμπ αποκάλυψε δημοσίως τα ευρωπαϊκά του πιόνια, στην... Ιερουσαλήμ

Η απόφαση αφορά χιλιάδες μετανάστες, η πλειοψηφία των οποίων προέρχεται από το Σουδάν και την Ερυθραία, όπως ανακοίνωσε η Υπηρεσία Πληθυσμού και Μετανάστευσης.

Όσοι δεν φύγουν μέχρι τα τέλη Μαρτίου μπορεί να οδηγηθούν στη φυλακή από τον Απρίλιο και μετά.

Η οργάνωση Hotline for Migrant Workers που υπερασπίζεται τα δικαιώματα των μεταναστών στο Ιραήλ, καταδίκασε την απόφαση αυτή, τονίζοντας ότι οι απελάσεις «θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των προσφύγων».

Διαβάστε  Τα μηνύματα πίσω από την επίθεση του Ισραήλ σε ρωσο-ιρανική βάση στη Συρία

Ένας εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Πληθυσμού και Μετανάστευσης είπε στο BBC ότι σήμερα υπάρχουν 38.000 παράτυποι μετανάστες από την Αφρική, από τους οποίους μόλις οι 1.420 φιλοξενούνται σε κέντρα κράτησης.

Από την απόφαση αυτή εξαιρούνται τα παιδιά, οι ηλικιωμένοι και τα θύματα δουλεμπορίου.

Διαφήμιση