Πλημμύρες στην Αττική: Αποζημιώσεις 12,3 εκατ. θα πληρώσουν οι ασφαλιστικές

Πλημμύρες στην Αττική: Αποζημιώσεις 12,3 εκατ. θα πληρώσουν οι ασφαλιστικές

Στην περιοχή της Μάνδρας εστιάζεται το μεγαλύτερο μέρος των αποζημιώσεων που καλούνται να καταβάλλουν οι ασφαλιστικές εταιρίες στο πλαίσιο των ασφαλίσεων κατά φυσικών καταστροφών, σύμφωνα με έρευνα της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος, στα μέλη της.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύει η ΕΑΕΕ η πρώτη εκτίμηση των καταστροφών στη Δυτική Αττική, αποτιμά τις αποζημιώσεις στα 12,3 εκατ. ευρώ, ενώ το 82% των συνολικών αποζημιώσεων θα διατεθούν για ασφαλισμένες περιουσίες στην περιοχή της Μάνδρας.

Η έρευνα περιέλαβε τον γεωγραφικό προσδιορισμό των ασφαλισμένων ζημιών (σε επίπεδο περιοχής), καθώς και την κατηγοριοποίησή τους σε κατοικίες, εμπορικούς κινδύνους και βιομηχανικούς κινδύνους. Στην έρευνα συμμετείχαν 27 ασφαλιστικές επιχειρήσεων-μέλη, οι οποίες εκτιμάται ότι αθροίζουν το 99% της παραγωγής ασφαλίστρων των ασφαλίσεων περιουσίας.

Διαφήμιση
Διαβάστε  Προβλήματα στην Αττική από τα ακραία καιρικά φαινόμενα

Εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων, δηλώθηκαν συνολικά στις συμμετέχουσες επιχειρήσεις 177 ζημιές επί των ασφαλίσεων περιουσίας, με ποσό πρώτης εκτίμησης για αποζημίωση της τάξης των 11,6 εκατ. ευρώ και συνεπώς με τη μέση δηλωθείσα ζημία να φθάνει τα 65.833 ευρώ.

Ανάλυση ανά περιοχή

Η μεγαλύτερη γεωγραφική συγκέντρωση των ζημιών περιουσίας καταγράφεται στην περιοχή της Μάνδρας, σύμφωνα με τις δηλώσεις των ασφαλιστικών επιχειρήσεων που συμμετείχαν στην έρευνα. Η κατάτμηση των ζημιών ανά περιοχή έχει ως εξής:

  • Μάνδρα (62,1% του πλήθους ζημιών – 88,2% της πρόβλεψης αποζημίωσης).
  • Νέα Πέραμος (17,5% του πλήθους ζημιών – 4,7% της πρόβλεψης αποζημίωσης).
  • Ελευσίνα (8,5% του πλήθους ζημιών – 1,4% της πρόβλεψης αποζημίωσης).
  • Μέγαρα (7,9% του πλήθους ζημιών – 2,5% της πρόβλεψης αποζημίωσης).
  • Μαγούλα (4% του πλήθους ζημιών – 3,1% της πρόβλεψης αποζημίωσης).
  • Ασφαλίσεις Αυτοκινήτων
Διαβάστε  Ο Τσάκος μπαίνει στις ασφάλειες, ιδρύει Επαγγελματικό Ασφαλιστικό Ταμείο

Ως προς τις ασφαλίσεις αυτοκινήτων, δηλώθηκαν συνολικά στις συμμετέχουσες επιχειρήσεις της έρευνας 149 ζημιές με ποσό πρώτης εκτίμησης για αποζημίωση της τάξης των 651.000 ευρώ, άρα η μέση δηλωθείσα ζημία φθάνει τα 4.370 ευρώ.

Στην ιστοσελίδα της ΕΑΕΕ αναρτήθηκε η έρευνα μεταξύ των ασφαλιστικών επιχειρήσεων-μελών της σχετικά με την πρώτη εκτίμηση των αποζημιώσεων από ακραία καιρικά φαινόμενα (βροχοπτώσεις-πλημμύρα) που συνέβησαν στην Δυτική Αττική στις 15 Νοεμβρίου 2017.

Διαβάστε  Φωτιά σε δασική περιοχή στην Έυβοια

Διαφήμιση