Νέα παρέμβαση Τραμπ στο Ιράν, υπόσχεται βοήθεια στους διαδηλωτές

Νέα παρέμβαση Τραμπ στο Ιράν, υπόσχεται βοήθεια στους διαδηλωτές

Με νέα, εμπρηστική δήλωση μέσω twitter, η οποία συνιστά σαφή παρέμβαση στα εσωτερικά ξένης χώρας και υποκίνηση κοινωνικών αναταραχών, συνεχίζει ο πρόεδρος των ΗΠΑ το κρεσέντο εξωτερικής πολιτικής, σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη περίοδο και ενώ οι νεκροί από τις βίαιες διαδηλώσεις, στη μουσουλμανική, χώρα αυξάνονται διαρκώς.

Με ανάρτησή του στο twitter ο Ντόναλντ Τραμπ αφού εδραιώνει τον σεβασμό του στο λαό του Ιράν, προαναγγέλλει μεγάλη υποστήριξη από τις ΗΠΑ προς τους διαδηλωτές, “την κατάλληλη ώρα”.

Η παρέμβαση αυτή του Ντόναλντ Τραμπ έρχεται σε συνέχεια προηγούμενων δηλώσεών του περί μη επανάληψης του λάθους του Μπαράκ Ομπάμα το 2009, όταν οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις ήταν πολύ μεγαλύτερες.

Διαβάστε  Η Τουρκία σέρνει την ΟΙΣ σε μαξιμαλιστικές απαιτήσεις στη Μέση Ανατολή

Αντίστοιχες δηλώσεις κατά της κυβέρνησης του Ιράν πραγματοποίησε και ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, επισημαίνοντας ότι το Ισραήλ μπορεί να έχει πολύ φιλικές σχέσεις με τον κόσμο του Ιράν μετά την πτώση της κυβέρνησης.

Από την άλλη πλευρά καταγγελίες για εξωτερικές παρεμβάσεις στο Ιράν έχουν κάνει οι ηγέτες της χώρας καθώς και η Ρωσία, με το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ να τις διαψεύδει, παρά τις διαρκείς δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ.

Διαβάστε  Ο Τραμπ σκότωσε το G7 μέσω twitter

Διαφήμιση