Σκοπιανό: Επικοινωνίες Ζάεφ με Τσίπρα-Κοτζιά, μηνύματα για λύση fast track

Σκοπιανό: Επικοινωνίες Ζάεφ με Τσίπρα-Κοτζιά, μηνύματα για λύση fast track

Nέες ενδείξειςε ότι το Σκοπιανό έχει εισέλθει σε τροχιά ταχείας ωρίμανσης προσέφεραν οι τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ με Έλληνα ομόλογό του, Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της ανεπίσημης, αλλά με ισχυρό συμβολισμό, επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη.

Διαφήμιση

Ειδικότερα, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων της πΓΔΜ ο Ζόραν Ζάεφ, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε με τον υπουργό Οικονομικών της ΠΓΔΜ ανέφερε μετεαξύ άλλων:

«Δημιουργούμε μια φιλική ατμόσφαιρα και τις προϋποθέσεις προκειμένου, με τον σωστό τρόπο να προχωρήσουμε στην επίλυση του προβλήματος. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης μίλησα με τον υπουργό Εξωτερικών και με τον Τσίπρα αλλά πρέπει να καταλάβετε ότι δεν είναι τόσο εύκολο ακόμη και για την ελληνική πλευρά».

ενώ προσέθεσε ότι:

«Αλλά με φιλική συμπεριφορά μπορούμε να πάρουμε πρόσκληση για ένταξη στο ΝΑΤΟ»

Επιπλέον, δήλωσε ότι είναι αισιόδοξος λόγω της αισιοδοξίας της ελληνικής πλευράς, έκανε λόγο για θετικό πρόσημο στις συνομιλίες και τόνισε ότι υπάρχει δυνατότητα επίλυσης του πρόβληματος της ονομασίας.

Διαβάστε  Σκοπιανό: Οδικό χάρτη σύγκλισης με ξεδιπλώνει ο Τσίπρας

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ εξέφρασε την αισιοδοξία ότι εντός του 2018 θα βρεθεί λύση στο θέμα του ονόματος, και σημείωσε ότι με την επίλυση του ζητήματος αυτού, η χώρα του θα κατορθώσει να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και να ξεκινήσει ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ.

Ο Ζόραν Ζάεφ εξέφρασε την αποφασιστικότητα, όπως είπε, της πλευράς της ΠΓΔΜ να εισέλθει σε ουσιαστικές διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα, το τρέχον εξάμηνο, για την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της ονομασίας.

Διαβάστε  Παρέμβαση Ρωσίας για Ελληνοτουρκικά και Σκοπιανό, τι βλέπει ο πρέσβης στην Αθήνα

«Από την πλευρά μας είμαστε έτοιμοι για ουσιαστική και πραγματική διείσδυση στην επίλυση του ζητήματος ονόματος, το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους. Είμαι πεπεισμένος ότι είναι δυνατόν να βρεθεί μια λύση, αλλά γι ‘αυτό, φυσικά, είναι απαραίτητη και η ετοιμότητα από την άλλη πλευρά» σημείωσε ο Ζόραν Ζάεφ.

Πρόσθεσε ότι ακριβώς γι’ αυτό αποφάσισε να περάσει στη Θεσσαλονίκη τις γιορτές για το νέο έτος, με σκοπό να στείλει και ένα μήνυμα ότι οι πολιτικοί είναι αυτοί που πρέπει να ανοίγουν τις κλειστές θύρες, προκειμένου οι πολίτες να επικοινωνούν και να συνεργάζονται καλύτερα μεταξύ τους και να εγκαταλειφθούν οι προκαταλήψεις.

Διαβάστε  Συνάντηση Κοτζιά-Ντιμιτρόφ στο Σούνιο, καθαρίζει ο ορίζοντας για Σκοπιανό

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ πέρασε τις γιορτές της Πρωτοχρονιάς στη Θεσσαλονίκη, καλεσμένος του δημάρχου της πόλης Γιάννη Μπουτάρη και όπως ανέφερε σήμερα, κατά την παραμονή του στη Θεσσαλονίκη, του τηλεφώνησαν για να του ευχηθούν καλή χρονιά, τόσο ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας όσο και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

Διαφήμιση