Συναγερμός από Γκουτιέρες, δείχνει Τραμπ

Προειδοποίηση για επικίνδυνη καμπή που μπορεί να οδηγήσει σε έκρυθμες καταστάσεις εξέδωσε με το Πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτιέρες, επισημαίνοντας ότι απαιτείται ενότητα για την υπέρβαση των προβλημάτων χωρίς εκρήξεις.

Στο μήνυμα της Πρωτοχρονιάς την Κυριακή, ο Αντόνιο Γκουτιέρες δήλωσε ότι ο κόσμος φαίνεται να έχει «αντιστραφεί» ενώ προσέθεσε:

“Την Πρωτοχρονιά του 2018 δεν εφησυχάζω, προειδοποιώ – εκδίδω κόκκινο συναγερμό για τον κόσμο.”

Συνεχίζοντας δηλώνει:

Διαφήμιση

«Καθώς αρχίζουμε το 2018, καλώ για ενότητα … Μπορούμε να λύσουμε τις συγκρούσεις, να ξεπεράσουμε το μίσος και να υπερασπιστούμε τις κοινές αξίες, αλλά μπορούμε να το κάνουμε μόνο μαζί».

Επανατοποθετούμενος επί του μηνύματος του Ιανουαρίου, όταν ανέλαβε τη θέση του γενικού γραμματέα – στο οποίο καλούσε για ειρήνη – ο Αντόνιο Γκουτιέρες, δήλωσε ότι οι συγκρούσεις έχουν επιδεινωθεί, η παγκόσμια ανησυχία για τα πυρηνικά όπλα έχει αυξηθεί, οι ανισότητες έχουν διευρυνθεί και ο εθνικισμός και η ξενοφοβία είναι σε άνοδο.

Διαβάστε  Το προσφυγικό σε αριθμούς, σκεφτείτε τους ανθρώπους

Τόνισε ότι η συνεργασία και η συνεργασία θα πρέπει να είναι η μελλοντική πορεία το 2018, λέγοντας: “Η ενότητα είναι η πορεία, το μέλλον μας εξαρτάται από αυτό”.

Στη συνέχεια κάλεσε τους ηγέτες

“παντού να κάνουν αυτό το προτεραιότητα το νέο έτος: να περιορίσουν τα κενά, να γεφυρώσουν τις διαιρέσεις, να ανοικοδομήσουν την εμπιστοσύνη φέρνοντας τους ανθρώπους κοντά στους κοινούς στόχους”.

Διαφήμιση