Βρετανία: Νέα κυβερνητική κρίση, παραιτήθηκε ο υπουργός Υποδομών

Βρετανία: Νέα κυβερνητική κρίση, παραιτήθηκε ο υπουργός Υποδομών

Μια ακόμη κυβερνητική κρίση καλείται να διαχειριστεί η αποδυναμωμένη Τερέζα Μέι, καθώς μέσα σε δυο μήνες χάνει και τρίτο κορυφαίο υπουργό, δίνοντας την αίσθηση ότι το υπυοργικό της συμβούλιο είναι ετερόκλητο και πως η ίδια πλέει χωρίς πυξίδα και με πλήρωμα σε “ανταρσία”.

Διαφήμιση

Ο υπουργός Υποδομών Andrew Adonis, που προέρχεται από τις τάξεις των εργατικών, παραιτήθηκε δημοσιεύοντας παράλληλα έναν λίβελο κατά της πολιτικής Brexit που ακολουθεί η Τερέζα Μέι και το Συντηρητικό Κόμμα, ενώ είχε προηγηθεί η παραίτηση του ακολούθου Ευρωπαϊκών Θεμάτων της Τερέζα Μέι.

Διαβάστε  ΗΠΑ, Βρετανία και Γαλλία βομβάρδισαν τη Συρία

Ο Andrew Adonis χαρακτηρίζει την ακολουθούμενη πολιτική ως “λαϊκίστικο και εθνικιστικό σπασμό εφάμιλλο του Ντόναλντ Τραμπ”.

Όσον αφορά το κυριότερο νομοσχέδιο του Brexit, το οποίο ενέκρινε η Βουλή των Κοινοτήτων τον Δεκέμβριο, ο παραιτηθείς υπουργός το χαρακτήρισε ως “το χειρότερο νομοσχέδιο της ζωής μου” και δήλωσε ότι θα αντιταχθεί στη συζήτηση στη Βουλή των Λόρδων.

Διαβάστε  Στριμώχνουν τον Ζάκερμπεργκ οι Βρετανοί, απειλούν με κυρώσεις αν δεν καταθέσει

«Νιώθω υποχρεωμένος να αντισταθώ αμείλικτα συντασσόμενος με τους Εργατικούς», έγραψε ο Adonis. Ενώ σε μια ακόμη δήλωση που επιδέχεται πολλών ερμηνειών επισημαίνει:

“Κινείστε σε επικίνδυνες ατραπούς… Αν τελικά υπάρξει Brexit, η επιστροφή στην Ευρώπη θα γίνει η αποστολή της γενιάς των παιδιών μας, η οποία θα βιώσει τις συνέπειες των καταστροφικών σας πράξεων”.

Ο Adonis διορίστηκε στην Εθνική Επιτροπή Υποδομών το 2015 από τον τότε υπουργό Οικονομικών Τζορτζ Όζμπορν, για να προωθήσει την ομοφωνία σχετικά με τις μακροπρόθεσμες αποφάσεις για επενδύσεις στις υποδομές.

Διαβάστε  Εκτός κινδύνου και ο Σεργκέι Σκρίπαλ

Η αποχώρηση του Adonis ακολουθεί τις καρατομήσεις δυο ακόμη υπουργών της Μέι, με αφορμή σκάνδαλα που ξέσπασαν, προδίδοντας αδυναμία διακυβέρνησης.

Διαφήμιση