Νέα ανακοίνωση Τουρκίας για τους S-400: Υπογράφηκε η συμφωνία, παράδοση το 2020

Νέα ανακοίνωση Τουρκίας για τους S-400: Υπογράφηκε η συμφωνία, παράδοση το 2020

Γεωπολιτική στρατηγική και διπλωματία μέσω από το επικοινωνιακό παιχνίδι με διαρροές, ανακοινώσεις και εικασίες που έχει στήσει με την αγορά των S-400 η Τουρκία, καθιστώντας προφανές, ότι επιχειρεί να χρησιμοποιήσει τη σχέση με τη Ρωσία για να πετύχει επαναπροσέγγιση με τις ΗΠΑ και την ΕΕ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του τουρκικού, κρατικού πρακτορείου ειδήσεων Anadolu, η Τουρκία ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι έχει υπογράψει συμφωνία με τη Ρωσία για την αγορά των πυραυλικών αμυντικών συστημάτων S-400, ενώ η παράδοση αναμένεται στις αρχές του 2020. Η υποεπιτροπή της Τουρκίας για τις αμυντικές βιομηχανίες ανέφερε σε δήλωσή της:

“Θα λάβουμε δύο συστήματα πυραυλικής άμυνας S-400, το ένα είναι προαιρετικό”.

Στην ανακοίνωση προτίθεται ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις θα ελέγχουν εξ ολοκλήρου το αμυντικό σύστημα. Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Άμυνας της Τουρκίας, η χώρα έχει συμφωνήσει για 1+1 οπλικά συστήματα, με το δεύτερο να τελεί υπό την προαίρεση της.

Διαφήμιση

“Το σύστημα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ανεξάρτητα χωρίς εξωτερική σύνδεση”

ανέφερε, για να απαλύνει τις ανησυχίες του NATO σχετικά με τη δυνατότητα χρήσης του συστήματος από τη Ρωσία ή διαρροής στοιχεία για ΝΑΤΟϊκά αεροσκάφη και θέσεις μέσα από τη χρήση ρωσικού δορυφόρου για μεταφορά πληροφοριών και συντεταγμένων.

Διαβάστε  Ολλανδικό δικαστήριο κατάσχεσε τα περιουσιακά στοιχεία της Gazprom, υπέρ Ουκρανίας

Τέλος, επισημαίνεται ότι οι οι οικονομικοί όροι δεν ανακοινώνονται καθώς υπάρχει ρήτρα εμπιστευτικότητας και απορρήτου.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας Νουρεττίν Κανίκλι την Τετάρτη είχε επιβεβαιώσει μια προηγούμενη δήλωση της ρωσικής κρατικής εταιρείας άμυνας Rostec ότι η συμφωνία είχε ολοκληρωθεί.

Το S-400 είναι το πιο εξελιγμένο αντιπυραυλικό σύστημα πυραύλων μεγάλης εμβέλειας της Ρωσίας, με δυνατότητα διαχείρισης τριών ειδών πυραύλων, ικανά να καταστρέψουν στόχους, συμπεριλαμβανομένων βλημάτων και βλημάτων κρουζ.

Διαβάστε  Ο Μεντβέντεφ στην ορκωμοσία Ερντογάν, ερωτηματικά για την απουσία Πούτιν

Το σύστημα μπορεί να παρακολουθεί και να ασχολείται με 300 στόχους κάθε φορά και έχει ανώτατο όριο 27 χιλιομέτρων (17 μίλια).

Διαφήμιση

Διευθυντής Πληροφοριών στο Crisis Monitor και επικεφαλής του συντονιστικού συμβουλίου της Crisis Zone, δημοσιογράφος, με ειδίκευση στα οικονομικά, τραπεζικά και διεθνή θέματα. Συνδέοντας τις κουκίδες μπορούμε να καταλήξουμε σε αποτελέσματα, αν δεν τις συνδέσουμε θα παραμείνουμε στο σκοτάδι. Εχει διατελέσει σε επιτελικές θέσεις σε αρκετά ακόμα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα.