Κορεατική χερσόνησος: Ο ΟΗΕ και Νότια Κορέα αυξάνουν την πίεση με καραντίνα και κατασχέσεις

Κορεατική χερσόνησος: Ο ΟΗΕ και Νότια Κορέα αυξάνουν την πίεση με καραντίνα και κατασχέσεις

Ανεβαίνει ξανά η ένταση στην κορεατική χερσόνησο στον απόηχο του νέου ψηφίσματος του ΟΗΕ για διεύρυνση του εμπάργκο, καθώς από τη μια ο Ντόναλντ Τραμπ πιέζει την Κίνα για περιορισμό πωλήσεων πετρελαίου, ενώ η Νότια Κορέα ανέκοψε και κατάσχεσε πετρελαιοφόρο με προορισμό λιμάνι της Βορείου Κορέας.

Διαφήμιση

Σε αυτά προστίθεται η εντολή απαγόρευσης ελλιμενισμού οπουδήποτε στον κόσμο τεσσάρων βορειοκορεατικών πλοίων, που εξέδωσε ο ΟΗΕ, καθώς υπάρχουν υποψίες ότι μετέφεραν – από ή προς τη Β. Κορέα – εμπορεύματα, απαγορευμένα βάσει των διεθνών κυρώσεων που έχουν επιβληθεί σε βάρος της Πιονγιάνγκ. Ωστόσο, ο ΟΗΕ δεν επέβαλε απαγόρευση σε άλλα έξι πλοία λόγω της αντίστασης που πρόβαλε το Πεκίνο.

Διαβάστε  Ο Τραμπ απειλεί απροκάλυπτα το Ιράν

Τα τέσσερα πλοία που στοχοθετήθηκαν την Πέμπτη είναι τα φορτηγά Ul Ji Bong 6, Rung Ra 2, Sam Jong 2 και Rye Song Gang 1, διευκρίνισαν διπλωματικές πηγές στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Λίγο πριν ληφθεί η απόφαση αυτή του ΟΗΕ, στις 22:00 (ώρα Ελλάδας), ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κατήγγειλε τη συμπεριφορά του Πεκίνου σε ό,τι αφορά τις κυρώσεις εναντίον της Πιονγιάνγκ.

Διαβάστε  Συνάντηση Κιμ-Τραμπ στην Σιγκαπούρη στις 12 Ιουνίου

Διαφήμιση