Γαλλία: Δυο συλλήψεις υπόπτων για τρομοκρατία

Γαλλία: Δυο συλλήψεις υπόπτων για τρομοκρατία

Τη σύλληψη δυο υπόπτων για τρομοκρατικές επιθέσεις, ενός άνδρα 21 ετών και μιας γυναίκας 19 ετών, ανακοίνωσαν οι γαλλικές αρχές, συμπληρώνοντα ότι έχουν προφυλακισθεί, ενώ ακόμα δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες, κρατούνται όμως σύμφωνα με τον αντιτρομοκρατικό νόμο.

Σε αυτή τη φάση αμφότεροι ερευνώνται για σύσταση και συμμορία σε σχέση με μια τρομοκρατική οργάνωση και τον σχεδιασμό διάπραξης επιθέσεων. Σύμφωνα με τις αρχές, ο άνδρας σκόπευε να επιτεθεί εναντίον στρατιωτικών, ενώ η γυναίκα σχεδίαζε να διαπράξει μια επίθεση στην επαρχία, διευκρίνισε πηγή προσκείμενη στην έρευνα.

Διαβάστε  Καρατόμηση-μήνυμα του πρέσβη της Γαλλίας στην Ουγγαρία για το προσφυγικό

«Ήταν αποφασισμένοι» και είχαν κάνει «κατόπτευση στόχων» αλλά τα σχέδιά τους δεν είχαν οριστικοποιηθεί και δεν είχαν περάσει στη δράση, σημείωσε η εφημερίδα Le Figaro. Βρίσκονταν σε επαφή αμφότεροι με μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) στο Ιράκ και στη Συρία, μέσω ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης.

Διαφήμιση

Ο άνδρας συνελήφθη κοντά στη Λιόν (κεντροανατολική Γαλλία) και η γυναίκα στην περιφέρεια του Παρισιού.

Διαβάστε  Φοβούνται χειρότερες μέρες οι Γάλλοι, πτώση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης

Η Γαλλία ζει υπό τη μόνιμη απειλή διάπραξης νέων τρομοκρατικών ενεργειών, μετά το κύμα τζιχαντιστικών επιθέσεων χωρίς προηγούμενο που έχουν στοίχισει τη ζωή 241 ανθρώπων από το 2015, με αποτέλεσμα η χώρα να παραμένει ακόμα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Διαφήμιση