Αίγυπτος: Ανοιχτή σύγκρουση με το Ισλαμικό Κράτος, έξι στρατιώτες νεκροί

Αίγυπτος: Ανοιχτή σύγκρουση με το Ισλαμικό Κράτος, έξι στρατιώτες νεκροί

Σε κλοιό τρομοκρατίας παραμένει η Αίγυπτος με τις αρχές ασφαλείας να βρίσκονται σε ανοιχτή σύγκρουση με παρακλάδια του Ισλαμικού Κράτους στη χερσόνησο του Σινά, ενώ η αρχικά σεχταριστική βία διευρύνεται και αποκτά χαρακτηριστικά γενικευμένης επίθεσης κατά της χώρας.

Σε επιχείρηση για τη σύλληψη τρομοκρατών σκοτώθηκαν έξι Αιγύπτιοι στρατιωτικοί, ανάμεσά τους ένας αξιωματικός, από έκρηξη βόμβας την Πέμπτη.

Ο εκπρόσωπος του στρατού Τάμερ ελ Ριφάι δεν διευκρίνισε πότε συνέβη η αιματηρή επίθεση. «Ένας αξιωματικός και πέντε στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους σε έκρηξη (αυτοσχέδιου) μηχανισμού εναντίον του οχήματός τους στη διάρκεια μιας επιδρομής εναντίον ενός κρησφύγετου τρομοκρατών», ανέφερε, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Διαφήμιση
Διαβάστε  Η Europol διέλυσε το Amaq, το πρακτορείο ειδήσεων του Ισλαμικού Κράτους

Σε άλλη στρατιωτική επιχείρηση, όπως είπε ο ίδιος εκπρόσωπος, τρεις φερόμενοι ως τρομοκράτες, που μετέφεραν με αυτοκίνητα όπλα, πυρομαχικά και εκρηκτικές ύλες σκοτώθηκαν.

Το Ι.Κ. έχει αναλάβει την ευθύνη για πολλές επιθέσεις εναντίον των αιγυπτιακών δυνάμεων καθώς και αμάχων.

Στα τέλη Νοεμβρίου, μια επίθεση εναντίον ενός τεμένους στο Βόρειο Σινά στοίχισε τη ζωή σε πάνω από 300 ανθρώπους. Επρόκειτο για την πιο πολύνεκρη επίθεση στη σύγχρονη ιστορία της Αιγύπτου. Την επίθεση διέπραξαν περίπου 30 οπλοφόροι που έφεραν ένα λάβαρο του Ι.Κ., η οργάνωση ωστόσο δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση μέχρι σήμερα.

Διαβάστε  Λιβύη: Κατακόρυφη πτώση παραγωγής στη μεγαλύτερη πετρελαιοπηγή

Διαφήμιση