Σκοπιανό: Η Ντόρα Μπακογιάννη κρατάει ψηλά τους τόνους

Σκοπιανό: Η Ντόρα Μπακογιάννη κρατάει ψηλά τους τόνους

Σε υψηλούς τόνους κρατούν την αντιπαράθεση για το Σκοπιανό κυβέρνηση και Ντόρα Μπακογιάννη, επιβάλλοντας το θέμα στην ημερήσια πολιτική και μιντιακή ατζέντα.

Στο θέμα επανήλθε η πρώην υπουργός Εξωτερικών ζητώντας από την κυβέρνηση να αποσαφηνίσει στη Βουλή τις θέσεις της διαπραγμάτευσης για το όνομα, ωστόσο όπως έχει διευκρινίσει τόσο ο Νίκος Κοτζιάς όσο και ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, οι συζητήσεις επί της ουσίας δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει.

Επανερχόμενη στο θέμα, που άνοιξε με αντιπαράθεση με τον υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο, η Ντόρα Μπακογιάννη σπρώχνει, χωρίς να το δηλώνει ευθαρσώς, στη σύγκλιση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, κάτι που εμμέσως έχει ζητήσει και ο Πάνος Καμμένος.

Διαφήμιση

Η Ντόρα Μπακογιάννη με δηλώσεις της στον Real FM επανήλθε στο θέμα, σηκώνοντας το γάντι μετά την απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Δημήτρη Τζανακόπουλου, λέγοντας:

«Είναι δυνατόν η κυβέρνηση να μη λέει ποια είναι η θέση με την οποία διαπραγματεύεται το Σκοπιανό; Να μην κρύβεται ο κ. Τζανακόπουλος»

Ενώ συνεχίζοντας υπεραμύνθηκε της πολιτικής που ακολούθησε η κυβέρνηση Καραμανλή, η οποία ωστόσο εκτός ενημέρωση της Βουλής περιελάμβανε και σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών.

«Εμείς πήγαμε στη Βουλή, παρουσιάσαμε τη θέση μας για το Σκοπιανό, όταν ήμουν ΥΠΕΞ, διαμορφώσαμε την εθνική θέση (πλην ΛΑΟΣ) και με αυτή πήγαμε και πετύχαμε το Βουκουρέστι. Την ίδια θέση έχουμε και σήμερα. Αυτοί οφείλουν να απαντήσουν εάν άλλαξαν θέση»

Όπως δήλωσε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, επεμβαίνοντας στα “χωράφια” του τομεάρχη εξωτερικής πολιτικής του κόμματος, κ. Κουμουτσάκου, δεν είναι δυνατόν η κυβέρνηση να διαπραγματεύεται για ένα τόσο σοβαρό εθνικό θέμα και να κρύβει από τον ελληνικό λαό και τη Βουλή τη θέση της.

Η κυβέρνηση εάν δεν έχει μία ενιαία γραμμή σε ένα τόσο σοβαρό θέμα (Σκοπιανό) θα πρέπει να φύγει, σημείωσε, συμπληρώνοντας πως

«τον τυχοδιωκτισμό και την ανευθυνότητα της κυβέρνησης δεν θα τον καλύψει η Νέα Δημοκρατία στη Βουλή με τη ψήφο της».

Η κυβέρνηση επέλεξε να απαντήσει με “ανώνυμες πηγές” κατηγορώντας την κ. Μπακογιάννη ότι

«επιβεβαίωσε την ανεύθυνη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που στη μανία της να αποσταθεροποιήσει τη χώρα πριν βγούμε οριστικά από τα μνημόνια, δεν λογαριάζει ούτε εθνικά θέματα ούτε τίποτα».

«Τη διαβεβαιώνουμε πως για άλλη μία φορά θα μείνει με την όρεξη. Οι εκλογές θα γίνουν το φθινόπωρο του 2019. Και μέχρι τότε η σημερινή σταθερή και υπεύθυνη κυβέρνηση θα έχει βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια, που οι κυβερνήσεις Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ την έριξαν, ενώ με την ίδια υπευθυνότητα θα εργαστεί για διέξοδο και στο ονοματολογικό, που επίσης οι κυβερνήσεις του χθες μας κληροδότησαν»

πρόσθεσαν οι πηγές του Μαξίμου.