Λουτρό αίματος με 40 νεκρούς στο Αφγανιστάν

Λουτρό αίματος με 40 νεκρούς στο Αφγανιστάν

Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η επέλαση των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν παρά την ενίσχυση των αμερικανικών δυνάμεων στη χώρα, με τις τοπικές δυνάμεις να χάνουν διαρκώς σημεία ελέγχου, επαρχίες και την πρωτεύουσα να τελεί σε καθεστώς τρόμου από τις διαρκείς επιθέσεις.

Τουλάχιστον 40 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 30 τραυματίστηκαν σε εκρήξεις που σημειώθηκαν σήμερα κοντά σε τζαμί και στα γραφεία ενός μέσου ενημέρωσης στην Καμπούλ, όπου οι επιθέσεις αυξάνονται, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών. ΤΗν ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος, εντείνοντας τις ενδείξεις για εμβάθυνση της συνεργασίας του με τους Ταλπιμπάν.

Διαβάστε  Έκρηξη της παραγωγής οπίου-ηρωίνης στο Αφγανιστάν, ποιοί παίρνουν τα λεφτά

«Σημειώθηκαν δύο εκρήξεις. Ακόμη δεν γνωρίζουμε ποιος ήταν ο στόχος της επίθεσης αλλά επλήγησαν το ειδησεογραφικό πρακτορείο Afghan voice (Η φωνή του Αφγανιστάν) καθώς και ένα τζαμί, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Νατζίμπ Ντανίς.

Διαφήμιση

Φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στη σελίδα του Facebook του πρακτορείου ειδήσεων Afghan voice δείχνουν τα γραφεία του να έχουν υποστεί ζημιές και πτώματα να κείτονται στο έδαφος.

Διαβάστε  Τρομοκρατική επίθεση του IS στο Αφγανιστάν, 26 νεκροί

Το ISIS έχει πραγματοποιήσει σειρά επιθέσεων το τελευταίο διάστημα κατά σιιτικών στόχων στο Αφγανιστάν.

Εκτός των τουλάχιστον 40 νεκρών, από τις επιθέσεις αυτοκτονίας των τζιχαντιστών στην αφγανική πρωτεύουσα έχουν τραυματιστεί και τουλάχιστον 30 άνθρωποι.

Διαφήμιση