Χριστούγεννα με τον Βούτσιτς στη Σερβία κάνει ο Τσίπρας

Χριστούγεννα με τον Βούτσιτς στη Σερβία κάνει ο Τσίπρας

Σαφή ένδειξη εμβάθυνσης και αναβάθμιση των διμερών σχέσεων Ελλάδας-Σερβίας αποτελεί η πρόσκληση που απηύθυνε στον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ο Σέρβος πρόεδρος Αλεξάντρ Βούτσιτς.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου ο πρωθυπουργός πραγματοποιεί ιδιωτική επίσκεψη στο Βελιγράδι, ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση του προέδρου της Σερβίας, Αλεξάντερ Βούτσιτς, να τον φιλοξενήσει με την οικογένειά του για ολιγοήμερες διακοπές.

Η επίσκεψη αυτή ακολουθεί την τετραμερή σύνοδο του Βελιγραδίου και την τριμερή της Βάρνας και της της Θεσσαλονίκης, ενώ στέλνει ένα ακόμη μήνυμα σύσφιξης και εμβάθυνσης των διμερών σχέσεων, σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη για τα Βαλκάνια και την Ελλάδα περίοδο, μεσούσης της αντιπαράθεσης NATO-Ρωσίας για τη διαμόρφωση σφαιρών επιρροής.

Διαφήμιση

Με ανάρτησή του στο Twitter ο κ. Τσίπρας εύχεται «χρόνια πολλά σε όλους και σε όλες» για τα Χριστούγεννα. Το tweet του Πρωθυπουργού συνοδεύεται από βίντεο, στο οποίο αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Μέσα σε δυο χρόνια, έχουμε προχωρήσει. Από τον φόβο στην ψυχραιμία. Από την υποτίμηση στην αξιοπρέπεια. Από το ανήθικο στην εντιμότητα. Από την αντάρα στην κανονικότητα. Από το άδειο στο νόημα. Από τη λύπη στη χαρά».