Βόμβα στο Εφετείο: Πυροβόλησαν κατά του φρουρού

Βόμβα στο Εφετείο: Πυροβόλησαν κατά του φρουρού

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση της βόμβας στο Εφετείο καθώς ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, με δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό αποκαλύπτει πτυχή που η Αστυνομία δεν είχε δημοσιοποιήσει, κάνοντας λόγο για πυροβολισμούς κατά του φύλακα.

«Υπάρχουν και πυροβολισμοί κατά του φρουρού. Είναι σίγουρο ότι υπήρξαν πυροβολισμοί» δηλωσε χαρακτηρστικά ο κ. Κοντονής μιλώντας στο ραδιόφων του Alpha.

Από την πλευρά του ο φρουρός στην κατάθεσή του είπε ότι αφού άφησαν τη βόμβα, οι δύο τρομοκράτες έφυγαν και μπήκαν στο βανάκι που τους περίμενε. Άκουσα ένα θόρυβο, μπορεί και να πυροβόλησαν, είπε κατά πληροφορίες ο φρουρός που βρισκόταν στο Εφετείο.

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης: Βόμβα στο Εφετείο Αθηνών

Η ύπαρξη αυτοκινήτου, η αδυναμία της αστυνομίας να παράσχει έγκαιρη κάλυψη και εντοπισμό των δραστών, παρά το γεγονός ότι η περιοχή είναι φρουρούμενη ασφυκτικά εγείρει ερωτηματικά.

Ο φύλακας έκανε λόγο για ένα λευκό αυτοκίνητο, πιθανότατα βαν, και όχι για μηχανή, όπως ήταν η αρχική πληροφορίες, ότι ήταν το όχημα διαφυγής των δύο ανδρών που άφησαν τα ξημερώματα την τσάντα με τα εκρηκτικά στο Εφετείο.

Αυτό οδηγεί τους αστυνομικούς στο να εξετάσουν το ενδεχόμενο οι δράστες να ήταν περισσότεροι από δύο – τρεις ή τέσσερις στον αριθμό.

Ο φύλακας είπε, επίσης, στους αστυνομικούς ότι είδε το λευκό αυτοκίνητο να διαφεύγει προς την περιοχή του Γκύζη.

Βάσει αυτή της μαρτυρίας οι αστυνομικοί τώρα αναζητούν στην ευρύτερη περιοχή το όχημα καθώς εκτιμούν ότι θα ήταν δύσκολο να διασχίσουν μεγάλη απόσταση με ένα τέτοιο όχημα χωρίς να γίνουν αντιληπτοί και άρα είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο οι δράστες να το στάθμευσαν κάπου κοντά στο Εφετείο.