Βόμβα στο Εφετείο Αθηνών

Βόμβα στο Εφετείο Αθηνών

Μεγάλες υλικές ζημιές και πολλά ερωτηματικά προκάλεσε η έκρηξη βόμβας που τοποθετήθηκε τα ξημερώματα στα σκαλιά του Εφετείου Αθηνών, στην Οδό Κυρίλλου Λουκάρεως.

Διαφήμιση

Η έκρηξη σημειώθηκε στις 3:25 τα ξημερώματα, ενώ 35 λεπτά νωρίτερα είχαν προηγηθεί δυο τηλεφωνήματα σε site και εφημερίδα προειδοποιώντας για έκρηξη βόμβας, με το ένα εκ των δυο να δίνει χρονικό περιθώριο 40 λεπτών.

Ο άγνωστος που προειδοποίησε με τηλεφώνημα για την έκρηξη, δεν ανέφερε οργάνωση, αλλά είπε:

«Δεν είναι φάρσα, δώστε προσοχή. Στην οδό Λουκάρεως, στο Εφετείο Αθηνών, θα εκραγεί βόμβα»

και ζήτησε επίμονα να εκκενωθούν και τα δύο κτίρια.

Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις και η περιοχή αποκλείστηκε. Στος 3,25 η βόμβα εξερράγη με αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρές υλικές ζημιές στην είσοδο του Εφετείου, ενώ έσπασαν τζάμια και σε απέναντι κτήρια.

Διαβάστε  Για κατασκοπεία σε βαθμό πλημμελήματος καταδικάστηκαν δύο Τσέχοι στην Ελλάδα

Σύμφωνα με μαρτυρία φύλακα του Εφετείου, ο οποίος μετά το τηλεφώνημα απομακρύνθηκε από την αστυνομία, τη βόμβα άφησαν δύο άγνωστοι μέσα σε μια τσάντα στην είσοδο του Εφετείου και διέφυγαν με μοτοσικλέτα.

Ο άγνωστος που προειδοποίησε με τηλεφώνημα για την έκρηξη, δεν ανέφερε οργάνωση, αλλά είπε: «Δεν είναι φάρσα, δώστε προσοχή. Στην οδό Λουκάρεως, στο Εφετείο Αθηνών, θα εκραγεί βόμβα». Ζήτησε παράλληλα επίμονα να εκκενωθούν και τα δύο κτήρια.

Συνεργεία της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας έχουν ξεκινήσει έρευνα στο σημείο της έκρηξης, όπου βρίσκονται και αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής, η οποία έχει αναλάβει την υπόθεση.

Διαβάστε  Τα μηνύματα του «πολιτικού τουρισμού» του Κώστα Καραμανλή

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα sites που επικαλούνται πηγές στην αστυνομία, η αντιτρομοκρατική βλέπει την Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών, πίσω από την έκρηξη, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για πολύ κοντινό modus operandi με την επίθεση με εκρηκτικό μηχανισμό κατά τράπεζας στις 19 Απριλίου 2017 στην οδό Σανταρόζα καθώς και την επίθεση με βόμβα τοποθετημένη σε σακίδιο στις 12 Δεκεμβρίου 2016 στο υπουργείο Εργασίας. Στη δεύτερη περίπτωση υπενθυμίζεται ότι ο μηχανισμός δεν εξερράγη καθώς υπήρξε πρόβλημα στη συνδεσμολογία. Και στις δύο περιπτώσεις οι δράστες ήταν δύο και είχαν κινηθεί με μηχανές.

Διαβάστε  Αυξάνονται οι εξαγωγές, συρρικνώνεται το έλλειμμα στο εμπορικό ισοζύγιο

Για την επίθεση στην οδό Σανταρόζα είχε αναλάβει την ευθύνη η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών, μια ενεργή οργάνωση την οποία αναλυτές της αντιτρομοκρατικής τοποθετούν στη σφαίρα επιρροής των Νίκου Μαζιώτη και Πόλας Ρούπα, των δύο ηγετικών στελεχών του Επαναστατικού Αγώνα που το τελευταίο διάστημα πραγματοποιούν απεργία πείνας επειδή όπως υποστηρίζουν δεν τους επιτρέπουν να δουν το παιδί τους.

Διαφήμιση