Σύγκρουση κυβέρνησης-δικαστών για τη βόμβα στο εφετείο και τα “πόθεν έσχες”

Σύγκρουση κυβέρνησης-δικαστών για τη βόμβα στο εφετείο και τα “πόθεν έσχες”

Σκηνικό “πολέμου εξουσιών” στήνεται μεταξύ κυβέρνησης και δικαστών με αφορμή τη βόμβα στο εφετείο, με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να επιχειρούν επίσης να κεφαλαιοποιήσουν το κλίμα έντασης και πόλωσης που έχει δημιουργηθεί λόγω των διατάξεων για το πόθεν έσχες των δικαστών.

Ηθικές και πολιτικές ευθύνες στην κυβέρνηση για τη σύγκρουση με τους Δικαστές επί του νόμου για τις δηλώσεις πόθεν έσχες επιχειρεί να προσάψει με ανακοίνωσή της η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, η οποία σε δήλωσή της επισημαίνει:

«όσοι καλλιέργησαν τον τελευταίο καιρό κλίμα πολεμικό με τη Δικαιοσύνη συκοφαντώντας τους λειτουργούς της, ας αναλογιστούν επιτέλους τις ευθύνες τους».

Στην ανακοίνωση απάντησε εμμέσως πλην σαφώς ο καθ ύλην αρμόδιος, υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής λέγοντας:

Διαφήμιση

«η προσπάθεια αυτή δεν είναι μόνο αποπροσανατολιστική και υποβολιμαία, είναι πρωτίστως προκλητική και ανάξια περαιτέρω σχολιασμού».

«Είναι γνωστό ότι τα παιχνίδια με τους θεσμούς έχουν απρόβλεπτες εξελίξεις. Οι δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί προσηλωμένοι στο συνταγματικό τους καθήκον δεν πτοούνται από τέτοιες εγκληματικές ενέργειες. Η κυβέρνηση οφείλει να εγγυηθεί όρους και προϋποθέσεις ασφάλειας για τους εργαζόμενους και τους πολίτες που προσέρχονται στα δικαστήρια της χώρας»

τονίζει στην ανακοίνωσή της η ΕΔΕ.

Διαβάστε  Στον εισαγγελέα ο Τούρκος που πέρασε σε ελληνικό έδαφος στον Έβρο

Διαφήμιση