Στις 5 Ιανουαρίου η απόφαση για τους δυο πράκτορες της πΓΔΜ

Στις 5 Ιανουαρίου η απόφαση για τους δυο πράκτορες της πΓΔΜ

Το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης θα κληθεί να αποφασίσει στις 5 Ιανουαρίου σχετικά με την έκδοση ή μη των δύο υπηκόων ΠΓΔΜ στη γείτονα χώρα, όπου καταζητούνται για εμπλοκή στο λεγόμενο σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών επί πρωθυπουργίας Νίκολα Γκρούεφσκι.

Διαφήμιση

Το Συμβούλιο επρόκειτο να ανακοινώσει τη γνωμοδότησή του σήμερα το μεσημέρι, όμως στη διαδικασία – η οποία διεξάγεται κεκλεισμένων των θυρών κατόπιν σχετικού αιτήματος των συνηγόρων- δεν εμφανίστηκε ο διερμηνέας. Κατόπιν τούτου αποφασίστηκε να αναβληθεί η διαδικασία και να επαναληφθεί με το νέο έτος.

Διαβάστε  Στη φυλακή ο Γκρουέφσκι για διαφθορά, αθωώθηκε ο Ζάεφ

Τα δύο πρώην στελέχη της υπηρεσίας αντικατασκοπίας της ΠΓΔΜ, 51 και 35 ετών, είχαν συλληφθεί τον περασμένο Οκτώβριο στο διεθνές αεροδρόμιο «Μακεδονία», σε εκτέλεση διεθνών ενταλμάτων της Ιντερπόλ, όταν προσπάθησαν να ταξιδέψουν με πλαστά διαβατήρια στην Κεντρική Ευρώπη. Οι διωκτικές Αρχές της ΠΓΔΜ τούς κατηγορούν για «παράνομη παρακολούθηση μέσω σύστασης συμμορίας» και «διάπραξη εγκλημάτων υψηλής τεχνολογίας».

Διαβάστε  Παρέμβαση-μήνυμα Μάτις για Σκοπιανό, ζητά συμμόρφωση με την απόφαση του Βουκουρεστίου

Η ειδική εισαγγελία της πΓΔΜ (SJO) συνεχίζει τη διερεύνηση αυτής αλλά και άλλων υψηλού προφίλ υποθέσεων, από τις οποίες προκύπτει πολύ υψηλός βαθμός διάβρωσης του κράτους και των υπηρεσιών ασφαλείας.

Διαφήμιση