Σε τροχιά υλοποίησης το Ελληνικό, υπεγράφη το προεδρικό διάταγμα

Σε τροχιά υλοποίησης το Ελληνικό, υπεγράφη το προεδρικό διάταγμα

Υπεγράφη σήμερα το προεδρικό διάταγμα που θέτει την αξιοποίηση του ελληνικού σε εξέλιξη, ενώ αργά χθες ανακοινώθηκε η είσοδος της Olympia, συμφερόντων του Πάνου Γερμανού, στη Lamda Development, του ομίλου Λάτση.

Παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα υπεγράφη το απόγευμα της Παρασκευής το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την υλοποίηση της επένδυσης στο Ελληνικό. Το Π.Δ υπέγραψαν οι συναρμόδιοι υπουργοί Περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης, Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου, και η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου.

Διαβάστε επίσης: Το deal Λάτση-Γερμανού και τα υπόκωφα πολιτικά μηνύματα

Διαφήμιση

Την υπογραφή του σχεδίου του Προεδρικού Διατάγματος σχολίασε με ανάρτησή του στο twitter o πρωθυπουργός:

«Σήμερα κερδίσαμε ένα πρώτο μεγάλο στοίχημα ταχύτητας και αποτελεσματικότητας. Το Προεδρικό Διάταγμα οδηγείται στο ΣτΕ, εντός του 2017, όπως ακριβώς προέβλεπε το αρχικό μας πλάνο».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης χαρακτηρίζει την υπογραφή ως το σημαντικότερο βήμα για την υλοποίηση της επένδυσης στο Ελληνικό.

Διαβάστε  Δημόσιο και Λάτσης υπέγραψαν συμφωνία για την πώληση του 51% των ΕΛΠΕ

Διαβάστε επίσης: Ο Πάνος Γερμανός μπαίνει σε Lamda-Ελληνικό

Όπως επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωση κ. Φλαμπουράρης, στο προς έγκριση σχέδιο

“αποτυπώνεται η ολοκλήρωση μιας πολύμηνης προσπάθειας της κυβέρνησης για την υλοποίηση του έργου, όπως το αναδιαπραγματεύτηκε με τους επενδυτές και συνιστά απόδειξη της τήρησης των δεσμεύσεών της, αλλά και της εξακολουθητικής μάχης που δίνει καθημερινά με τις αγκυλώσεις, δημόσιες αλλά και ιδιωτικές. Ο λόγος είναι πλέον στο Συμβούλιο της Επικρατείας», καταλήγει ο υπουργός Επικρατείας”

Η επένδυση στο ελληνικό είχε αποτελέσει σημείο τριβής της κυβέρνησης με τον όμιλο Λάτση, ενώ τώρα φαίνεται να εξελίσσεται σε συνεκτικό κρίκο. Υψηλή είναι και η σημειολογική αξία και της εισόδου του Πάνου Γερμανού στην εταιρία που αναλαμβάνει τη διαχείριση του έργου, τη Lamda Development.

Διαβάστε  Ελληνικό: Η lamda ξεκινάει διαδικασίες για άδεια καζίνο

Η υπογραφή του διατάγματος παρουσία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, σηματοδοτεί επίσης την αλλαγή κυβερνητικής προσέγγισης απέναντι σε μεγάλες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες, ενώ στέλνει μήνυμα τόσο στην επενδυτική κοινότητα, όσο και στον πολιτικό και επιχειρηματικό κόσμο.

Διαφήμιση