Ο Πάνος Γερμανός μπαίνει σε Lamda-Ελληνικό

Ο Πάνος Γερμανός μπαίνει σε Lamda-Ελληνικό

Κίνηση διεύρυνσης και διαφοροποίησης του χαρτοφυλακίου συμμετοχών του πραγματοποιεί ο επιχειρηματίας Πάνος Γερμανός, καθώς αποκτά σημαντική συμμετοχή στην Lamda Development του ομίλου Λάτση, εταιρία που διαχειρίζεται το project του Ελληνικού.

Διαφήμιση

Η κίνηση αυτή από τον Πάνο Γερμανό στέλνει πολλαπλά μηνύματα, καθώς έρχεται σε μια περίοδο που το project του Ελληνικού αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα, σηματοδοτώντας ενδεχομένως επιχειρηματικό insight, ή και μια πιο σύνθετη επιχειρηματική συνεργασία με τον όμιλο Λάτση.

Όπως ανακοινώθηκε νωρίτερα, ο όμιλος Olympia από κοινού με την VNK Capital αποκτούν το 12,8% της Lamda Development S.A., μέσω του κοινού επενδυτικού οχήματος Voxcove Holdings.

Η συγκεκριμένη επένδυση της Voxcove Holdings στην εισηγμένη LAMDA DEVELOPMENT S.A., αφορά σε τοποθέτηση μακροπρόθεσμου χαρακτήρα.

Η LAMDA DEVELOPMENT S.A. έχει επιδείξει ένα επιτυχημένο ιστορικό επενδύσεων στην ελληνική αγορά. Η είσοδος του κοινού επενδυτικού οχήματος Voxcove Holdings στο μετοχικό κεφάλαιο της LAMDA DEVELOPMENT S.A. την παρούσα χρονική συγκυρία, υπογραμμίζει την πίστη των δύο εταιριών (VNK Capital και Olympia Group) στις δυνατότητες και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

Στα 55 εκατ. η αξία του deal

Η συναλλαγή πραγματοποιήθηκε στο Χρηματιστήριο μέσω πακέτου 10.227.206 τεμαχίων, στην τιμή των 5,40 ευρώ, ενώ η συνολική αξία του πακέτου ανήλθε στα 55.226.912 ευρώ.

Διαβάστε  Σε τροχιά υλοποίησης το Ελληνικό, υπεγράφη το προεδρικό διάταγμα

Πωλήτης είναι το επενδυτικό κεφάλαιο PSO που λειτουργεί υπό την ομπρέλα του Private Equity Blackstone.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του μετοχολογίου, η Consolidated Lamda Holdings του ομίλου Λάτση ελέγχει το 51,9% και η Blackstone το 16,61%.
Ποιά είναι η Olympia

Ο όμιλος εταιριών Olympia, ιδρύσεως Πάνου Γερμανού, αποτελεί σημείο αναφοράς για την ελληνική επιχειρηματική σκηνή ήδη από τη δεκαετία του 1980, αναπτύσσεται δυναμικά στις ιδιαίτερα ανταγωνιστικές αγορές που δραστηριοποιείται.

Όπως επισημαίνεται στο site της εταιρίας, ο όμιλος Olympia διανύει την τέταρτη δεκαετία επιτυχημένης παρουσίας του στην Ελλάδα μέσα από μία πολυσχιδή δραστηριότητα που χτίζει γέφυρες με το παρόν και το μέλλον. Οι «γέφυρες αυτές χτίζονται» μέσα από τους κλάδους δραστηριοποίησης του, το λιανικό εμπόριο, τις τηλεπικοινωνίες, τη διανομή προϊόντων τεχνολογίας, την παραγωγή software, τη χορήγηση καταναλωτικών δανείων, τη βιομηχανία. Όλα αυτά τα χρόνια Όμιλος Olympia πιστεύει στις προοπτικές της εγχώριας αγοράς και στηρίζει σταθερά την ελληνική οικονομία μέσα από τις επενδύσεις της που έχει πραγματοποιήσει, αλλά και δρομολογεί στο μέλλον.

Παράλληλα, εδώ και είκοσι χρόνια δημιουργεί αξία και στη διεθνή επιχειρηματική σκηνή, είτε μέσω εξαγωγών είτε με τη φυσική παρουσία της στο εξωτερικό, αποτελώντας πυλώνα ανάπτυξης και αναπόσπαστο κομμάτι των τοπικών κοινωνιών.

Διαβάστε  Το deal Λάτση-Γερμανού και τα υπόκωφα πολιτικά μηνύματα

Ο ιδρυτής της Olympia, Πάνος Γερμανός, έχει εμφυσήσει στον όμιλο, τους συνεργάτες και το προσωπικό το όραμά του για την εταιρική ανάπτυξη και την επιχειρηματική ηθική. Και έχει δημιουργήσει έναν σύγχρονο Όμιλο, οικονομικά ισχυρό, τον οποίο διέπουν αδιαπραγμάτευτοι κανόνες εταιρικής ευθύνης. Αυτή η φιλοσοφία υπαγορεύει πρακτικές επιχειρηματικής αυτονομίας, χωρίς δεσμεύσεις και εξαρτήσεις. Με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζει ότι το μέλλον του Ομίλου Olympia θα είναι εξίσου δυναμικό, ενώ παράλληλα «χτίζει τις γέφυρες» ώστε η μετάβαση στη νέα εποχή να είναι ομαλή, δημιουργική και επιτυχημένη.

Με δυναμικό management, επιτυχημένη πορεία στρατηγικών συνεργασιών και 5.800 θέσεις εργασίες σε Ελλάδα και εξωτερικό, ο Όμιλος Olympia αποτελεί σήμερα έναν από τους κυρίαρχους ελληνικούς ομίλους. Μέσα από τη δράση του σε Ελλάδα και εξωτερικό έχει ένα διευρυμένο επιχειρηματικό οικοσύστημα σε νευραλγικούς κλάδους της αγοράς.

Ο όμιλος «χτίζει γέφυρες» με το παρόν και το μέλλον μέσα από τη δραστηριοποίησή του στους ακόλουθους κλάδους:

– Στον κλάδο της λιανικής πώλησης ειδών τεχνολογίας μέσω της αλυσίδας καταστημάτων Public, με 51 καταστήματα σε Ελλάδα και Κύπρο και 2 e-commerce καταστήματα αντιστοίχως.

Διαβάστε  Διοικητικές ανακατατάξεις στον όμιλο Olympia του Πάνου Γερμανού

– Στον τομέα αποθήκευσης ενέργειας μέσω της εταιρίας ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SUNLIGHT ΑΒΕΕ, η οποία διατηρεί την παραγωγική της δυναμικότητα στην Ελλάδα και εξάγει σε περισσότερες από 100 χώρες σε όλο τον κόσμο.

– Στον τομέα της βιομηχανικής ανακύκλωσης, μέσω της πρότυπης εταιρίας SUNLIGHT RECYCLING, η οποία βρίσκεται στην Κομοτηνή και αποτελεί επιχειρηματική εξέλιξη της ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SUNLIGHT ΑΒΕΕ.

– Στο χώρο της διανομής προϊόντων τεχνολογίας μέσω της εταιρείας Westnet Distribution, με σημαντική δραστηριότητα στη διανομή προϊόντων IT hardware και Mobility.

-Στην ανάπτυξη υπηρεσιών και προϊόντων επιχειρηματικού λογισμικού στην Ελλάδα και τη νοτιοανατολική Ευρώπη μέσω της SOFTONE.

– Στην αγορά τηλεπικοινωνιών μέσω της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας PLAY στην Πολωνία, ενός εκ των δυναμικότερων παρόχων, με πρωτιά ανάπτυξης σε πανευρωπαϊκό επίπεδο

– Στον τομέα χορήγησης καταναλωτικών δανείων μέσω της Φιλανδικής AASA.

Διαφήμιση