Νέες συλλήψεις αξιωματικών για σχέσεις με τον Γκιουλέν

Νέες συλλήψεις αξιωματικών για σχέσεις με τον Γκιουλέν

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται το πογκρόμ του Ταγίπ Ερντογάν κατά υποτιθέμενων γκιουλενιστών στην Τουρκία, με τις αρχές να εκτελούν εντάλματα σύλληψης για 16 αξιωματικούς των ενόπλων δυνάμεων.

Διαφήμιση

Σύμφωνα με την Hurriyet συνελήφθησαν επτά συνταγματαρχών και εννέα υποπλοιάρχων σε έρευνα σχετικά με το δίκτυο του Φετουλάχ Γκιουλέν, που ζει αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ.

Διαβάστε  Ο Ερντογάν ανακαλεί τους πρέσβεις σε ΗΠΑ και Ισραήλ

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα η έρευνα, επικεντρώθηκε στην Άγκυρα και επεκτάθηκε σε εννέα επαρχίες, στοχεύοντας σε αξιωματικούς, της στρατοχωροφυλακής.

Περισσότεροι από 50.000 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένου του προσωπικού ασφαλείας και των δημοσίων υπαλλήλων, έχουν προφυλακιστεί μετά το αποτυχημένο τσουλήθρα, για το οποίο η κυβέρνηση κατηγορεί Γκιουλέν, κατηγορίες που ο ίδιος αρνείται.

Περίπου 150.000 άνθρωποι έχουν επίσης τεθεί σε αργία, απολυθεί η βρίσκονται σε περιορισμό, με τις ανθρωπιστικές οργανώσεις να κατηγορούν την κυβέρνηση Ερντογάν για κατάφορη παράβαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και για πολιτικές διώξεις Μεταξύ των φυλακισθέντων βρίσκονται και ξένοι υπήκοοι.

Διαβάστε  Σε crisis mode η Τουρκία, κατά 3% αύξησε τα επιτόκια η Κεντρική Τράπεζα

Διαφήμιση