Ως κινήσεις τόνωσης του αριστερού προφίλ της κυβέρνησης ερμηνεύεται η πολεμική ρητορική του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκου Παππά κατά του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα.
Ωστόσο, το Μαξίμου, είχε απαντήσει νωρίτερα, στην ενδιάμεση έκθεση της ΤτΕ, μέσω non paper, με αποτέλεσμα η παρέμβαση του υπουργού να μοιάζει είτε ως προσωπική βεντέτα, είτε ως κίνηση ενίσχυσης του κοινωνικού προφίλ της κυβέρνησης, τη στιγμή που αναγκάζεται να περάσει τη ρύθμιση για τους πλειστηριασμούς στη Βουλή και να υπερασπιστεί μια πολιτική με την οποία διαφωνεί.
Ο Νίκος Παππάς, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση για το τηλεοπτικό σήμα, παρεξέκλινε της πορείας του και βρέθηκε επιτιθέμενος κατά Γιάννη Στουρνάρα, σχολιάζοντας ότι:
«Ο ελληνικός λαός μπορεί να προχωρήσει αισιόδοξα και όχι όπως εκτιμούν κάποιοι -όπως ο κ. Στουρνάρας- ο οποίος έχει βαλθεί να μας πείσει ότι το μόνο θετικό από την τοποθέτησή του στη διοίκηση της Κεντρικής Τράπεζας είναι το γεγονός ότι έφυγε από το υπουργείο Οικονομικών, διότι όσο ήταν χάσαμε γύρω στις 150.000 θέσεις εργασίας».
Η ερώτηση της βουλευτού της ΝΔ Αννας Μισέλ Ασημακοπούλου, από την οποία ο Ν. Παππάς βρήκε αφορμή να επιτεθεί εκ νέου στον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, αφορούσε στον τρόπο κάλυψης των λευκών περιοχών της χώρας από το τηλεοπτικό σήμα, στην οποία ο υπουργός ψηφιακής πολιτικής απάντησε ως εξής:
«Πολύ φοβάμαι ότι έχουμε ξανά την υποχρέωση για να συζητήσουμε για ένα θέμα που άπτεται του success story της διακυβέρνησης Σαμαρά, το οποίο έρχεται και επανέρχεται. Είναι το τηλεοπτικό success story, μιλάμε για την απόλυτη βύθιση των ιδεών ότι η ιδιωτική πρωτοβουλία μπορεί να είναι επαρκής, όταν μιλάμε για την ανάπτυξη των μεγάλων δικτύων» είπε ο Νίκος Παππάς και πρόσθεσε: «Η υποταγή της πολιτείας στα συμφέροντα της ιδιωτικής πρωτοβουλίας ανέπτυξε το δίκτυο εκεί που υπάρχει εμπορική ενδιαφέρον και εκεί όπου δεν υπήρχε ιδιωτικό ενδιαφέρον, μετακύλησε το κόστος στο δημόσιο, είτε στους πολίτες, είτε στους δήμους, είτε δεν ξέρω που. Θέλω να σας καλέσω, αυτή την πραγματικότητα να την αναγνωρίσετε, αλλιώς θα πορευτούμε με αυτές τις κορυφαίες διαφωνίες στην πολιτική ζωή που θα δείξουν και στον ελληνικό λαό τι ακριβώς συνέβη τα προηγούμενα χρόνια και με ποιες επιλογές μπορεί να προχωρήσει ο ελληνικός λαός».