Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν σκότωσαν 8 αστυνομικούς με βόμβα

Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν σκότωσαν 8 αστυνομικούς με βόμβα

Η επέλαση των Ταλιμπάν συνεχίζεται με αμείωτη ένταση στο Αφγανιστάν, το οποίο ενέδωσε στις πιέσεις του Ντόναλντ Τραμπ και αποσύρθηκε από το ψήφισμα για την καταδίκη η αναγνώρισης της Ιερουσαλήμ.

Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν κι αρκετοί τραυματίστηκαν από βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας των Ταλιμπάν κατά αστυνομικού τμήματος στην επαρχία Κανταχάρ, στα νότια του Αφγανιστάν, όπως μεταδίδει το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua επικαλούμενο την τοπική αστυνομία.

«Η επίθεση έγινε αργά χθες το βράδυ, όταν βομβιστής αυτοκτονίας των Ταλιμπάν οδήγησε ένα κλεμμένο στρατιωτικό όχημα κατά αστυνομικού σταθμού στην περιοχή Μεϊγουάντ. Οι αστυνομικοί φρουροί του σταθμού πυροβόλησαν κατά του οχήματος, χωρίς ωστόσο, να κατορθώσουν να το σταματήσουν» δήλωσε αξιωματικός της τοπικής αστυνομίας.

Διαφήμιση

Η επίθεση σημειώθηκε καθώς ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ πραγματοποιεί αιφνιδιαστική επίσκεψη στη χώρα, θέλοντας να ενισχύσει το ηθικό των Αμερικανών στρατιωτών στην περιοχή και να αποδείξει έμπρακτα τη στήριξη του Ντόναλντ Τραμπ στην κυβέρνηση της χώρας, μετά από την απόσυρσή τους από το ψήφισμα για την Ιερουσαλήμ.